Kartal, Karabük’te ağır yara aldı

Geçtiğimiz hafta Ziraat Türkiye Kupası’nda oynadığı ve kaybettiği olaylı Fenerbahçe maçına kadar ligin en sorunsuz takımı olarak gözüken Beşiktaş’ta Tosiç’in cezası nedeniyle oynamaması, teknik direktör Şenol Güneş’in de yine cezası nedeniyle oyunu tribünlerden izlemek zorunda kalması bu maç öncesi Siyah-Beyazlı takımda ister istemez bir moral bozukluğu yarattı.

Şenol hoca ,Tosiç’in yokluğunda Mitrovic’e forma verip bildiğimiz kadrosundan başka bir değişikliğe gitmeden oyuna başlamayı tercih etti.

Maçın ilk kırk beş dakikasında her iki takım da alan daraltıp birbirlerine ciddi şekilde baskı uygulayınca ortaya iyi bir mücadele çıktı ancak seyredenler adına keyifli bir oyun yoktu. Beşiktaş rakibine oranla daha üstün gibi görünsede Yatabare ve Ceyhun Gülselam ile çok net iki gol pozisyonundan yararlanamayan taraf ev sahibi Karabükspor oldu. Beşiktaş her zaman olduğu gibi bu maçta da kendi sağ kanadını kullanıp Quaresma’nın yapacağı ortalar ile pozisyon bulmaya çalışırken nedense Babel’in bulunduğu sol taraftan oynamayı pek denemedi.

Oyunun ikinci yarısında ise Beşiktaş savunmasının çizgi halinde yakalayan Zec çok usta bir vuruş ile Karabükspor’u öne geçiren golü attı. Dün akşam Beşiktaşlı Oğuzhan uzun zamandır ilk kez kadar etkisiz oynarken Talisca da rakip orta alan içinde adeta boğuldu. Karabükspor Seleznov ile ikinci golü de bulunca Kartal, Karabük deplasmanında ağır bir yara almış oldu.

Hakem Halis Özkahya sezon başında yaşadığı uzun süreli bir sakatlık sonrasında lige geç başlangıç yapıp üç büyük takımdan sadece Galatasaray’ın bir maçını yönetmişti. İlginç bir şekilde bir buçuk yıldır hiçbir Fenerbahçe maçında kendisine görev verilmeyen Halis Özkahya dün akşam da bu sezon ilk kez Beşiktaş maçında düdük çalmış oldu.

Her iki takım oyuncuları da art niyetli değildi ve tartışılacak bir ceza alanı pozisyonu olmayınca Halis Özkahya adına da sıkıntı yaşanmayan bir müsabaka oldu. Oyunun ilk yarısında Adriano ile Kerim arasındaki mücadelede Adriano’ya ucuz bir sarı kart gösterdi.

Karabükspor’un Zec ile bulduğu gol öncesinde faul ve ofsayt yoktu ve gol kararı doğruydu.