Kartal Kartal Antalya’da tekledi

Hafta içinde UEFA Avrupa Ligi’nde 10 kişi kalıp oyunun belli dönemlerinde oldukça zorlansa da tur atlayarak çeyrek fi nale yükselme başarısı yakalayan Beşiktaş, zorlu Antalya deplasmanda istediğini bulamayıp iki puan bıraktı.

Beşiktaş takımı oyunun ilk yarısında daha baskılı oynayan, ancak gol pozisyonu yaratma konusunda ise sıkıntı yaşayan taraf oldu. Hücumlarını daha çok Gökhan Gönül ve Quaresma ile sağ kanattan yapmayı deneyen Siyah-Beyazlılar’da Talisca ve Aboubakar top ile buluşmakta zorlandı. Antalyaspor takımı ise ilk yarı boyunca haddini bilerek oynadı. Çok iyi kapandılar ve gerektiğinde de çok çabuk çıkarak Beşiktaş savunmasına zor anlar yaşattılar.

İkinci yarıya ise çok iyi başlayıp, Beşiktaş’ı kendi yarı alanına hapseden taraf ev sahibi Antalyaspor oldu. Özellikle Eto’o ve Deniz Kadah ile Beşiktaş kalesinde ciddi tehlikeler yaratan Antalyaspor’un bu baskısı karşısında hamle yapıp oyuna müdahale etmek zorunda kalan Şenol Güneş ise en etkisiz iki oyuncusu Quaresma ve Talisca’yı saha dışına alarak, Cenk ve Necip ile oyun üstünlüğünü geri almayı düşündü. Ancak Aboubakar’ın kırmızı kart ile oyun dışında kalması, Şenol Hoca’nın hesaplarını bozdu.

Mete Kalkavan ligin ilk yarısında yönetmiş olduğu Trabzonspor maçında çok net bir kırmızı kartlık pozisyonda Quaresma’yı oyundan atamamış ve oldukça eleştiri almıştı. O tarihten sonra ilk kez dün akşam Beşiktaş maçı yöneten Kalkavan maçın gidişatını etkileyen hatalar yaptı.

İlk yarıda Mete Kalkavan’ın Talisca’ya sarı kart gösterdiği bir pozisyon var ki, bu tür faullerde hakemler sarı kartlarını kullanı- yorlar. Ancak burada Talisca tamamen topa bakıp ve topu düşünerek röveşata hareketi yaptı ve Antalyasporlu oyuncunun geldiğini dahi görmedi. Hakemin burada sadece faul kararı vermesi bana göre yeterli olurdu.

Perşembe gecesi Olympiakos maçında kırmızı kart görüp takımını on kişi bırakan Aboubakar rakibine sert bir şekilde faul yapınca doğru bir sarı kart gördü. Ancak ikinci gördüğü sarı kart ise hakem adına çok ağır karardı. Hakemin bu pozisyonda sadece faul kararı vermesi doğru olurdu.