Kartal, Komşu’da galibiyeti kaçırdı

Avrupa arenasındaki tek temsilcimiz Beşiktaş son 16 turu ilk ayağında avantajlı bir sonuç ile dönmek için geldiği Yunanistan’ın Pire şehrinden umutlu bir skorla ayrıldı.

Siyah-Beyazlı ekibin teknik direktörü Şenol Güneş bu maç için kadroda bazı  ilginç değişikliklere giderek son haftaların başarılı stoperi Atınç’ın yerine Tosic’i, orta alanda Oğuzhan’ın yerine Tolgay’ı, hücum hattında ise Cenk Tosun’un yerine Kamerunlu futbolcusu Aboubakar’ı tercih ederek sürpriz yaptı.

Yunan takımının hocası, 19 yaşındaki genç oyuncusu Retsos’a korkmadan ve inanarak savunmasının göbeğinde görev verirken bizim ülkemizin en deneyimli hocası Şenol Güneş’in ise son iki haftanın başarılı oyuncusu 24 yaşındaki Atınç’ı deneyimsiz bulup, ona inanmayarak formayı Tosic’e vermesi bana göre son derece hatalı bir karardı.

Oyunun ilk yarısında daha baskılı gibi görünen ancak istediğini bir türlü yapamayan ve gol pozisyonu yaratamayan taraf Beşiktaş olurken, ne istediğini bilen, iyi savunma yapan ve Tosic ile Marcelo ikilisinin yaptığı hatalar sonucunda golü bulup soyunma odasına önde giden taraf ise Olympiakos oldu.

İkinci yarıda Oğuzhan’ın oyuna girmesi ve Aboubakar ile gol bulması sonrasında başarılı oynayan bambaşka bir Beşiktaş takımı seyretmemize rağmen beklediğimiz galibiyet golünü bir türlü bulamadık.

Maçın 34 yaşındaki Hollandalı hakemi Danny Makkelie, UEFA hakem kurulunun güvenerek Şampiyonlar Ligi müsabakalarında görev verebildiği bir isim. Dün gece ise vasat bir yönetim gösterdi. İlk yarıda Beşiktaş ceza alanı yakınında kayarak ve kontrolsüz bir şekilde rakibini düşüren Tolgay’a göstermiş olduğu sarı kart doğruydu. Rakibinin umut vadeden bir atağını önlerken faul kararı verip Tolgay’ı ikinci sarı karttan ihraç etmesi gereken Hollandalı hakemin faul düdüğü çalmayarak oyunu devam ettirmesi Tolgay ve Beşiktaş adına büyük bir şanstı. Rakibini tutarak durduran Marcelo’ya da yerinde bir sarı kart gösterdi.