Kartal, Manisa’da kolay kazandı

Beşiktaş zorlu gördüğü Akhisar Belediye deplasmanından çok kolay galibiyet alarak zirve yarışını devam ettirdi. Talisca’nın atmış olduğu Beşiktaş’ın ilk gol, bir futbolcunun zekası ile birleştirdiği, süratiyle, çabukluğuyla, teknik kapasitesiyle ne kadar önemli bir olduğunu göstermiş oldu.

Beşiktaş aman aman futbol oynamadı. Kazanması gerektiği gibi, oyun disiplinine sadık, gereken yerlerde pozisyon üreterek gol arayışı içinde bulundu. Akhisar Belediye ise kendi saha avantajını hiç kullanamadığı gib,i rakibi Beşiktaş’a bunu teslim eder gözüktü. Beşiktaş’ın 1-0 önde gittiği bir sürede Soner ile Akhisar Belediye çok net bir gol pozisyonu buldu. Soner kaleci Fabricio ile karşı karşıya kalmasına rağmen becerikli gol vuruşunu yapamayınca takımı adına net bir golü kaçıran oldu. Maçın ilk yarısının son dakikalarında kazanılmış bir Beşiktaş frikiğinde Caner’in sert kavisli vuruşu Akhisar Belediyeli Rodallega’nın kafasını sıyırınca Kartal farkı ikiye çıkardı.

Caner Erkin eski aktivitesine yakın görüntü verirken, Gökhan Gönül’ün Fenerbahçe’deki performansını arayan olduk. Beşiktaş savunması hiç hata yapmazken, orta saha güvencesi de özellikle Atiba’nın, ileriye dönük oynayan Talisca’nın başarılı futbolunu kutlamak isterim.

Quaresma’ya gelecek olursak; bu maçta yine kafasına göre takılmaya başladı. Rakibini çalımla geçmeye çalışıyor. Genellikle topu kaybederken gereksiz yerde de kendini saha zeminine çuval gibi bırakmaya başlıyordu. Ondan beklenen bunlar değil. Bu maçta da beklenenleri veremediğini söyleyebiliriz.

Golcü bildiğimiz Cenk Tosun ise fazla topla buluşamayınca gol atmaktan da uzak kaldı. Beşiktaş’ın nasıl futbol oynadığı çok önemli değil bence. Önemli olan kazanma adına olumlu girişimleri golle sonuçlandırmasıydı. Akhisar’ın Soner’den başka pozisyonu yokken Beşiktaş iki gol atıp üç puanı aldı. Siyah-Beyazlılar çekinerek gittikleri bu zorlu deplasmandan da ilk kez galibiyetle ayrıldı.