Kartal Sivas’ta havalandı..

Fenerbahçe’nin son 3 maçta kaybettiği 7 puan sonrasında 5 puanlık bir avantaj ile Sivasspor karşısına çıkan Beşiktaş, ilk yarıda zorlandığı maçın 2. yarısında bulduğu gollerle kazanmasını bildi ve hedefe doğru koşmaya devam etti. Gaziantepspor deplasmanında aldığı tek farklı galibiyet ile düşme hattından çıkmak için çok büyük moral bulan Sivasspor ise lider karşısında ikinci yarıda çözüldü.

Sahaya sürdüğü kadroda, kalede, savunmada ve orta alanda bir sürprize imza atmayan Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, Quaresma’nın yokluğunda sakatlıktan yeni çıkan Gökhan Töre yerine tercihini Olcay Şahan ve Kerim Frei’dan yana kullanıp Gökhan’ı da hamle oyuncusu olarak kenarda bekletti.

İlk yarıda bütün hatları ile kapanan ve tüm planlarını  gol yememe üzerine kurmuş bir Sivasspor ile bıkmadan usanmadan hazırlık pasları yapıp golcülerini top ile buluşturmaya çalışan ancak başarılı olamayan bir Beşiktaş takımı izledik.

İkinci yarıda ise baskısını arttıran Siyah-Beyazlılar önce Mario Gomez’in ardından da Oğuzhan’ın penaltıdan attığı goller ile rahatladı. Kuddusi Müftüoğlu başkanlığındaki MHK, hakem atamaları konusunda garip icraatlar yapmaya devam ediyor.

Dün akşamki maçta düdük çalan Halis Özkahya bir önceki maçını 11 Mart tarihinde Trabzon’da yönetmiş ve o maçta ciddi bir sakatlık geçirdiği için de tam beş hafta hiç bir müsabakaya çıkamamıştı. Ve sakatliktan çıkan Halis Özkaya MHK tarafından hem ligin zirvesini hem de düşme hattını ilgilendiren haftanın en önemli müsabakası olan Sivasspor-Beşiktaş maçına atanıyor. Böyle bir  atama yapmak, MHK adına Süper Ligi ciddiye almamaktır, özensizliktir, ligin altına dinamit koymaktır. Halis Özkahya’nın Beşiktaş lehine verdiği penaltı kararı doğruydu. Beşiktaşlı Atiba ve Sivassporlu Adem’e sportmenlik dışı hareketlerinden dolayı sarı kart göstermeyerek hata yaptı.