Kartal son anda güldü

Trabzonspor 2017 yılında oynadığı 10 lig maçında da kaybetmemişti. Bordo-Mavililer Avrupa kupalarına katılmak için lider Beşiktaş’ı da yenmek istiyordu. Aynı şekilde Kartal da kazanıp şampiyonluk şansını daha da kuvvetlendirmenin, Avrupa Ligi’nde ise Lyon mücadelesi öncesinde moral kazanmanın peşindeydi. Bu iki önemli olayı Türkiye’de birlikte yürütecek tek takım Beşiktaş’tır desem yalan olmaz! Öyle de oldu.

Medical Park Arena’da ilk gol 4’te Adriano’nun ortasında Cenk Tosun’la gelince Beşiktaş 1-0 öne geçti. Konuk Siyah-Beyazlılar erken bulduğu golle ilk 20 dakikada sahanın hakimiydi. 25’te Okay’ın nefi s golü bu dakikaya kadar sahada olmayan Trabzon’u geri getirdi. Bordo-Mavililer daha iyi oynamaya başladı. Quaresma’nın sakatlanması, Aboubakar’ın yerine oyuna girmesi Kartal’ın kanatlardaki etkinliğini azalttı. Devre karşılıklı gollerle 1-1 son buldu.

İkinci yarıda ise gol sağanağı vardı. Trabzonspor ikinci yarıya önde coşkulu başlasa da 56’da Aboubakar, Durica’yı uyutup nefis bir dönüşle topu ağlara bırakınca Kartal bir kez daha öne geçti. Ancak Trabzonspor maçı bırakmıyor, gol yağmuru devam ediyordu. Trabzon’da Castillo ile Rodallega sahneye çıktı ve Karadeniz ekibini 2 dakika içinde attıkları gollerle 3-2 öne geçirdiler. Trabzon’un öne geçme sevinci 9 dakika sürdü. Talisca frikikten topu ağlara bırakınca skor yeniden eşitlendi.

Maç tam 3-3 bitecek derken, 90+1’de Beşiktaş’ı güldüren, Trabzonspor’u üzen golü Atiba ağlara bıraktı: 4-3. Ben Beşiktaş’ı, yenilmesine rağmen Trabzon’u da kutluyorum. Çünkü herkesi futbola ve gole doyurdular. Yusuf Yazıcı’ya ayrı bir parantez açıyorum. Bu 97 doğumlu kardeşimiz gelecekte bana göre Türk futbolunun en büyük yıldızlarından biri olacak.