Kartal’a dikkat!

Galatasaray sınavını kendine yaraşır şekilde geçen Trabzonspor’u bu hafta da benzer bir sınav bekliyor.

Trabzonspor, yetkililerinin hedef olarak seçtiği dördüncülük şansını devam ettirmek için mutlaka Beşiktaş’ı yenmek zorunda.

Peki nasıl olacak?

Beşiktaş geçen hafta oynadığı futbolu oynayacak ise Trabzonspor’un ekstra bir şey yapmasına gerek yok.

Ama mutlaka Beşiktaş tarafı da Trabzonspor’un hafife alınmayacak kadar güçlü olduğunu biliyor ve ona göre hazırlanacaktır.

Trabzonspor tarafının da “Biz Galatasaray’ı yendik Beşiktaş’ı da rahat yeneriz” düşüncesi içerisinde ise çok yanılır.

Çünkü Galatasaray geçmiş yıllardaki rahat kazandığı maçların etkisinde kalıp nasılsa yine aynısı olur diyerek Trabzonspor’u hafife aldı ve maçı kaybetti ama Beşiktaş durumu biliyor ve dikkatli olacaktır.

Oyuncu bazında ise Beşiktaş’ın savunma göbeğinde sıkıntı var. Buna karşılık orta saha çok koşuyor ama ileri uçta Demba Ba eski formunda değil. Savunmasında mecburi değişikliğe gidecekler. Serdar yok, Necip yok, Ersan sakat... Yeni kurgu Trabzon forveti için avantaj olabilir..

Trabzonspor aynı Beşiktaş gibi sezon başından beri savunma kurgusundan çok maç kaybetti.

Son haftalarda ise Trabzonspor’da derlenme, toparlanma var. Mehmet Ekici, Özer, Medjani’nin iyi oynaması ve Yusuf ile Cardozo’nun iyileşmesi maçta dengeleri değiştirecektir.

Sonuçta bu hafta güzel bir futbol ve net bir galibiyetle rövanşı almak için Trabzonspor elinden geleni yapacaktır. Şansı geçen hafta oynanan futbollara bakarsak yüksektir.

Bu maçta özellikle Cardozo’ya büyük iş düşüyor.. Beşiktaş’ı devirecek bir gole imza atması onun adına büyük bir başarı olacaktır...Belki de bu gol Trabzonspor’un Avrupa Ligi’ne gitme kapısını açacaktır.. Beşiktaş ise şampiyon olmak için öncelikle Trabzonspor ve Galatasaray maçlarının önemli viraj olduğunu biliyor. Kolay kolay teslim olmayacaktır.