Kartal’a moral doping

Beşiktaş’ın başının derdi şu sakatlıklar... Yeterince adamını bu nedenle oynatamıyorken, açıklanan ilk onbirden bir sakat daha verdi dün. Serdar da ısınırken arızalanmıştı!

Necip stoperdi. Sağa çekti onu Biliç... Neden diyeceksiniz... Motta takımda iken ve Opare varken... Hayır, Opare de yoktu! Onda da sakatlık oluşmuştu! Onların durumu sorundu ama elde bir Necip vardı. Nazar değmesin, ilk onbirde düşünülmedikçe, ona fırsat doğuyor ve o da hakkını veriyor. Dün en başarısız sayıldığı sağbek yerindeydi zorunlu olarak. Bu kez oranın da hakkını verdi. Ve önceki maçtaki gibi uzun bir gol pası çıkardı ki... O uzun topu Ba çok iyi değerlendirip, boşa kaçan Olcay’ın önüne öyle ustaca indir ki... Olcay da düşürmeden öyle güzel vurdu ki... Hepsi birbirinden güzeldi. Ama değdi nazar Necip’e! Pedro ile çarpıştılar. Bir süre sonra başı dönünce çıkarıldı oyundan. Ve Biliç çaresiz Olcay’ı sağ beke çekti bu kez. Bereket maçın zorluk derecesi buna uygundu.

Beşiktaş son lig maçlarında nerede ise hücum etmeyen bir takım haline gelmişti. Dün bunu yıkmaya çalıştılar. Çift santrfor oynamak, Ba’yı da rahatlattı. Oynayacak alan bulmasını sağladı. Olcay çabukluğuna, topu iyi kullanmayı ekleyince, bir penaltı aldı, bir gol attı... Gökhan şutlarını artırınca, topu çabuk kullanınca rakibin savunmaya yerleşmesini zorlaştırdı ve etkili oldu. Maçın zorluk derecesindeki düşüklüğe karşın Beşiktaş savunma sıkıntıları da yaşadı. Erciyes’in iki topu Cenk’i geçip direklerden döndü. Erciyes’in tek golünde Drenthe’nin vuruşu Mehmet Ekici vuruşlarıyla yarışa girecek güzellikteydi. Sakatlıkları çoktu ama Mustafa ile Cenk Tosun da devreye girdiler dün. Mustafa gol için öylesine didindi ki... Çok kişi o gole kendisi atmış gibi sevinmiştir.