Kartal’ın Bayern önünde şansı fazla

Beşiktaş, Şenol Güneş’in direktifleri doğrultusunda bu sezon Şampiyonlar Ligi’nde grup lideri olarak çıkıp büyük başarı elde etti. Şimdi Bayern Münih ile karşılaşacak. Herkes Bayern’in favori olduğunu zannediyor. Ama bence kadro yapısı olarak Beşiktaş, Bayern’den daha aşağı takım değil. Beşiktaş ortaya koyduğu aktif futbolu Bayern Münih karşısında tekrarlarsa turu geçmesi çok zor değil.

Belki Cenk Tosun’u arayabilir. Onun yerine Negredo var. Negredo ile Cenk değişikliğinin çok fark getirmeyeceğini varsayarak Kartal’dan Alman temsilcisi karşısında şahsen ben ümitliyim. Kendi liginde ise aynı performansı sergileyemiyor. Ligin ikinci yarısı bütün takımlar için çok zor. Zirvedeki takımlar için çok daha zor. Her şeye rağmen Beşiktaş biraz toparlanırsa kendi liginde de zirvedeki yerini alır.

Gelelim Galatasaray’a... Lige çok iyi başlangıç yapan Sarı-Kırmızılılar, Tudor’un belirli yanlışları doğrultusunda düşüşe geçti. Olmayacak puanlar kaybetti. Her şeye rağmen zirvedeki yerini korudu. Tudor’la Fatih Terim değişikliği sonrası Galatasaray’ın ligin ikinci yarısında nasıl bir performans sergileyeceği merak konusu. Ama şunu da çok iyi biliyoruz ki, Fatih Terim’in Galatasaray’ı çok farklı iyiye doğru futbolu sergileyerek bulunduğu konumu muhafaza etmeye çalışacaktır. Şunu da çok iyi biliyoruz ki, Terim’in Galatasaray’ı hücum futboluna dönük iyi futbol oynayarak başarıyı elde edecektir.

Fener’e gelince.. Aykut Kocaman Van Persie’den vazgeçmek istedi. Kontenjan senatörü olan Van Persie, “Yarım sezonluk parayı vermezseniz gitmem” diyor ve şampiyonluk primlerini istiyor. Dünyada böyle bir futbolcu anlayışı var mıdır bilemiyorum ama, Hollandalı’nın terbiye sınırları içinde olduğunu da kabul etmiyorum. Bir de Ozan Tufan problemi var. Bu futbolcunun da İspanya ve Katar’a gideceği konuşuluyor. Her iki tarafa da hayırlı olsun derim. Kocaman’ın Fenerbahçesi işi ne kadar zor olursa olsun mutlaka zirveyi zorlayacaktır.