Kartal’ın ilk golü ofsayt Top çizgiyi geçmedi

Maç öncesinde, ligin namağlup takımı Fenerbahçe ile ondan üç puan geride olmasına rağmen ligin en iyi futbolunu oynayan Beşiktaş arasındaki dev karşılaşmanınsonucu merakla beklenirken hakem Halis Özkahya’nın nasıl bir performans göstereceği de merak edilen bir başka konuydu..

16 Aralık 2012 tarihinde oynanan Galatasaray-Fenerbahçe maçında Meireles’in hakem Halis Özkahya’nın suratına tükürmesi çokça tartışılmış ve PFDK bu tükürük olayı için Meireles’e 8 maç ceza vermiş, Tahkim Kurulu ise bunun tükürme olmadığı kanaati ile bu cezayı kaldırmıştı.

İşte bu olay sonrasında Hakem Halis Özkahya bir türlü kendini toparlayamadı ve istenilen düzeye gelemedi.

Ayrıca UEFA’nın yapmış olduğu fiziksel testlerde de pek çok kez başarısız oldu.

Geçen hafta attığı gol ile Fenerbahçe’yi ipten alan Van Persie’nin ve geçen haftanın başarılı oyuncusu Hasan Ali Kaldırım’ın ilk onbir yerine hocası tarafından yine yedek kulübesinde oturtulması, Beşiktaş takımında ise Queresma’nın Şenol hoca tarafından hamle oyuncusu olarak kenarda beklentilmesi ilginç kadro tercihleri olarak dikkat çekiciydi.

Oyunun ilk yarısında daha iyi oynayan, gol pozisyonları bulan ancak iki tane de gol yiyen takım Fenerbahçe oldu. Beşiktaş’ın ilk golünde Ersan Gülüm ofsayt pozisyonundaydı ve topa kafayı Kjaer vurmuş olmasına rağmen Ersan rakibine müdahalede bulundu. Ve dolayısı ile Beşiktaş’ın ilk golünün geçersiz sayılması gerekirdi. Burada yardımcı hakem Baki Tuncay Akkın sonucu etkileyecek önemli bir hata yaptı. Bunun haricinde hakemin Nani’ye gösterdiği sarı kart da gereksizdi. Maçın ikinci yarısında ise  Beşiktaş, Sosa’nın yerine Necip’i alarak orta alanını savunma yönünden güçlendirme yoluna gitti.

Fenerbahçe de ise ikinci yarının ilk 15 dakikasında beklenen gol gelmeyince Fernandao’nun yerine yılın transferi Van Persie girdi ve top ile ilk buluşmasında golü attı.

Gol öncesinde ise Volkan’ın topu aut çizgisini tamamen geçmediği için Van Persie’nin golü nizamiydi.