Kartal'ın şansı Fener'in defansı

Yarınki derbide Quaresma ve Gökhan topu tutmayıp hızlı oynarsa büyük avantaj. Kanarya’nın savunması ağır ve futbolu öfkeli oynuyor. Beşiktaş bunu iyi kullanırsa galibiyet şansını artacaktır.

Beşiktaş futboluyla Fener’den daha çok beğeni toplasa da lig sıralamasında 3 puan geride! Bu tek değer bile futboldaki bilinmezliği iyi belgelemekte. Hocalar öne çıkacak maçta. Güneş, BJK’a daha hâkim. Çünkü kadro oturmuş gibi. FB daha zengin kadrolu olduğu için henüz Pereira’nın tam egemen olduğu bir kadro değil. Bu açıdan BJK avantajlı.

BEŞİKTAŞ TEMPO KOYMALI

BJK tempo koyarsa öne çıkacağı kesin. Bu tempoyu yakalayabilmesinin birinci koşulu, önde top tutan adamlarının, toptan çabuk ayrılmaları. Q7 ve Gökhan kilit adamlar. Zira ikisi de topu garanti adrese göndermek için bekletirken harcadıkları zaman rakibe avantaj oluyor. Bu adamları Güneş bu huylarından vazgeçirebilirse, BJK avantajlı olur.

DURAN TOP BELİRLER

Fener’de Kjaer ve Alves defansı ağırlaştırıyor. Caner ve Gökhan (ya da Şener) ne denli hızlı olursa olsun, baskı yediklerinde savunma düzeni kurmakta zorlanıyor. Savunma dörtlüsünün futbolu ‘öfkeli’ oynaması da dezavantaj. Beşiktaş bunu da kullanabilir. Duran top da önemli. Burada hakem faktörü devreye giriyor tabii.

ATİBA YALNIZ KALIYOR

Beşiktaş savunması da ağırkanlı. Takım savunmasına destek olanlardan Atiba ne denli yeterli ise ne Necip, ne Oğuzhan ne Sosa o denli işin adamı değiller. Demek ki hücumlarını hızla oluşturabilen taraf, golcülerini Gomez (Cenk) , Van Persie (Fernandao) çok iyi besleyecek ve onlara iş görme alanı açabilecek.