Kartopu cinayetinden umulan siyasi rant..!

Kar yağışının yoğun olduğu 17 Şubat 2015 akşamı Kadıköy/ Yeldeğirmen’de menfur bir cinayet işlenmişti... Bir arkadaş gurubunun birbirleriyle oynadığı esnada yakında bulunan bir dükkâna kartopunun gelmesi ve çıkan münakaşa cinayetin ana sebebi... 

Olayın olduğu günlerde, insani olarak hoş karşılanması gereken kartopu’ndan cinayet gibi bir facia sonuç çıkması kamuoyunun dikkatini bir hayli çekmiş ve nefret uyandırmıştı. Olay sonrası her iki tarafın da yakınlarında oluşan mağduriyet ve çekilen acılar maalesef en fazla düştüğü yeri yaktı. Öleninde, öldüreninde anne babası, çoluk çocuğu yakınları perişan olup büyük acılar yaşamışlardır... Allah kimseye böyle acı yaşatmasın.

Güzel bir eğlence esnasında bile, öfke ile kalkışın zararla oturuşa yol açabileceğini izah eden acı bir tecrübeydi yaşanan...

Netice, bir can mezara gitti, iki sanık da hapiste. Şimdi mahkemede davası görülüyor...

Makdülün arkadaşları diyor ki; Çok kar yağmıştı. Araçları üzerinde biriken karlarla oynuyorduk. Esnaflık yapan şahıs bize burada oynamayın diye “lan” lı olarak bağırdı. Arkadaşımız da ona “lan”lı niye konuşuyorsun diye cevap verince iş büyüdü. Bunu üzerine esnaf dükkânına girip sopayla dışarı çıktı, daha sonra tekrar dükkâna girip bıçak alıp çıktı ve arkadaşımıza sapladı.

Sanık esnaf da diyor ki; Ben çoluk çocuk sahibi bir esnafım, bu insanlarla alışverişim yok, dükkânıma çok sayıda kartopu geldi, bunun üzerine dışarı çıktım, kocaman insanlarsınız, gidin buradan nerde oynarsanız oynayın, diye uyardım ve içeri girdim. Tekrar kartopu attılar, dışarı çıktım üzerime saldırdılar, kendimi korumak için sopa aldım, küfrederek daha çok saldırınca elime bıçak aldım olay esnasında yere düştüm, sonrasını hatırlamıyorum.

İfadelerden anlaşıldığı kadarıyla, daha önceleri bu arkadaş gurubunun “geziparkı” eylemleri esnasında ölen  “Ali İsmail Korkmaz” la ilgili gerçekleştirilen bir etkinlik esnasında, şimdi katil olan esnafla aralarında bir münakaşanın yaşanmış olması da dikkat çekici..!

Gelinen son durum itibari ile cinayet davası adli mercilerde, duruşma 21 Ekim 2015 tarihine ertelendi. hukuk adamları olayı etraflıca inceleyip kararı verecek, hak eden cezasını çekecek...

Gelelim mevzumuza.

Bu sokak cinayetinden nasıl bir kalkışma çıkarırız derdi sarmış bazı gezizekalıları..!

CHP, yavrusu HDP’li milletvekilleri ve gezizekâlı kalkışmacı bir kısım örgütlerin görevlileri, ilgili mahkemeye doluşmuşlar.

Buradan nasıl bir husumet çıkarırız, nasıl terörize ederiz, yönetime karşı bir türlü başaramadığımız kalkışmaya buradan yeni bir bahane, fitne çıkarabilirmiyiz derdine düşmüşler. Bunlardan birisi de ülkede ne kadar problem varsa oluşmasında emeği olan bir partinin, CHP’nin, meclise yeni taşıdığı milletvekili Barış Yarkadaş.

Sosyal medyada yaptığı paylaşımlarla bir milletvekili olarak sakinleştirici, problem çözücü bir rol üstleneceği yerde tam tersine ateşe körükle gidiyor.

“Nuh Köklü arkadaşımız, nefret cinayeti sonucu öldürüldü. Katili esnafları cinayetlere teşvik eden siyasilerdir” diyen Yarkadaş’ın, esnaflarla gerçekleşen çok farklı bir buluşmada yaptığı bir konuşmayla bağlantılandırarak konuyu Cumhurbaşkanına bulaştırmaya çalışması ve buradan siyasi bir rant umması gerçekten çok vahim..!

Cinayetle sonuçlanan bir sokak kavgasını bile siyasi bir mesele haline getirip büyüterek ne elde edeceksiniz. Yıllar boyu politikalarınız sonucu oluşan maddi manevi problemlerle boğuştu bu millet.

Yıllarca ektiğiniz fenalıkların acıları yaşanıyor hala Güneydoğuda ve ülkede..!

Yazık bu ülkeye, ne kadar kokuşmuş bir vicdanız var. Ne kadar, kavgaya ve kana doymamışlığınız var. Bu ülkede kardeşlik hakim olsun diye gece gündüz çalışıp, elini değil bedenlerini taşın altına koyan millet adamlarına bu kadar düşmanlık niye..! Nasıl bu kadar zehirlenip düşmanlık yüklendiniz..! Yazıklar olsun...

Allah ıslah etsin...