Kas yapamıyorum diyenlere kreatin desteği

Düzenli olarak atletik fitness yapanlar üzerindeki araştırmalar kreatin kullanımının kasları yüzde 30 daha fazla artırdığını ortaya koydu. Yan etkisi olmayan kreatin kilo vermeye de yardımcı.

Spor yapanlar için tek ve en iyi diyet destekleyicisi olarak kreatin kullanılmasını bilimsel araştırmalar desteklemektedir. Kreatin vücutta arginin, glisin ve metiyonin aminoasitlerinden böbrek, karaciğer ve pankreasta sentez edilen enerji depolayıcı diyebiliriz. Vücutta sentezinin dışında ek olarak ağızdan alınan kreatin fosfat turbo etkisi yaratarak normal kalori yakımını 20 kat daha hızlandırır. Düzenli atletik fitnes yapanlar için kreatin  kaslarda en az yüzde 30 artışı sağlar.

Performans artırıyor

2005 yılından bu yana sporcu egzersizi araştırmaları özellikle yoğun antrenman yapanlarda kreatinin sporun daha etkin bir şekilde bitişini yani performansı arttırıcı etkisi olduğunu gösteriyor.  Spor fizyolojisi araştırmaları;  uzun süren tempolu yürüyüş yapan kadınlarda yaptıkları araştırmalarda egzersiz öncesinde 1 gram kreatin fosfatı bol su ile içirerek egzersiz yapmalarını sağladıklarında daha iyi kilo verdikleri gözlemlenmiştir. Egzersizde kas karbonhidrat depolarının yavaş ve kontrollü azalmasına neden olduğu için kreatin bireyin daha çok kalori yakmasına ve egzersizin süresini uzatmaya yardımcıdır.