‘Kas’ yaparken göz çıkarmayın

AKTİVİTE konusu da beslenme önerileri gibi kafa karıştırıcıdır. Ne uygulayacağınızı anlayamaz, fazla koşar, yüksek ağırlıklar ile vücudunuzun kompozisyonunu değiştirmeye çalışırsınız. Sonuç; sadece ağırlıklı aktivite planı yapanların vücutları değişir ve değişen bu dinç vücudu korumak için de sürekli aynı aktivite planını uygulayacağını çok iyi anlar. Eğer fit ve ince bir vücut istiyorsanız doğru aktivite planı yapmalı, düzenli uyuyarak dinlenmeli, alkolü hayatınızda çıkarmalı, düzenli beslenmeli ve haftanın en az 4 gününü ortalama 1 ila   2.5 saat kadar sürecek şekilde spor yapmalısınız.

Programa fitness eğitmeniyle karar verin

Spor yaparken ve vücudunuzun kol, omuz, göğüs, karın ve bacak bölgelerini belirli düzende çalıştırmazsanız hayalinizdeki vücuda ulaşmanız olanaksızdır. Amaç irileşmek değil incelmek olduğuna göre vücutta kan pompalanmasını sağlayacak, kasların beslenerek dinç görünmesini sağlayacak aktivite planını tercih etmek gerekir. En iyi vücut kompozisyonu için çalışma planlarken ayrı günlerde vücudun geniş ve dar kas alanlarını bölge bölge çalıştırmak lazım. Ön kol, göğüs beraber, arka kol sırt ayrı bir günde beraber, bacak ve omuz ise diğer günlerde çalıştırılmalı. Bu kombinasyonları eğitimli fitness eğitmeniyle planlamalı, onun öngördüğü ağırlık miktarı ile sabrederek egzersiz planınızı yaşamınıza adapte etmelisiniz.

Ağırlığı yaşınıza göre ayarlamalısınız

Çok çalışmak, fazla ağırlık kaldırmak, yemek yememek ve dinlenmemek kaslarınızın gelişmesini engeller. Egzersiz yaparken tekrar setleri, dinlenme süreleri ve yeni hareketlerin etkinliği çok önemlidir. Yaşlanmayı önlemek için yaşınıza, cinsiyetinize, vücut şeklinize ve enerji düzeyinize göre fitness eğitmeninizin belirlediği ağırlıklarda haftada 3 kere çalışmalısınız. Her antrenman sonrası muhakkak karın hareketleri eklemelisiniz. Haftada bir kere de kardiyo yaparak vücutta şekillenen kaslarınızın açığa çıkmasını sağlamalısınız. Eğer bu şekilde profesyonel bir spor yaşam tarzından uzaksanız yürüyüş, tenis, basketbol ve dans gruplarından biri hayatınızda olsun.