Kasımpaşa gazi oldu!

Kuddusi Müftüoğlu başkanlığında geçtiğimiz Temmuz ayında göreve başlayan Merkez Hakem Kurulu’ndan oldukça ümitliydim. Ligin ilk haftalarında kendilerine de oldukça destek verdim. Ancak haftalar geçtikçe hem MHK, hem de hakemleri önemli hatalar yapmaya, ligin gidişatını olumsuz yönde etkilemeye başladılar.

Geçtiğimiz hafta maçlarının bazılarında öylesine bariz hakem hataları yapıldı ki, inanılır gibi değildi. Bu sezonun hakem hatalarından en çok zarar gören takımı olan Kasımpaşa bir darbe de hakem İlker Meral’den yedi. Kasımpaşa ile Osmanlıspor arasında oynanan maçın ilk yarısının son dakikasında Kasımpaşa ceza alanına yapılan bir ortada kafa topuna çıkan Webo’nun kafa vuruşu yanındaki Omeruo’nun ne eline ne de koluna değmemesine, kafasına çarpmasına rağmen hakem İlker Meral inanılmaz bir karar ile Osmanlıspor lehine bir penaltı kararı verdi. Haklı olarak bu duruma itiraz eden Kasımpaşa Teknik Direktörü Rıza Çalımbay da hakem İlker Meral’in hışmına uğrayıp oyun alanı dışına gönderildi. Peki, Kasımpaşa Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, böylesine uydurma bir penaltıya itiraz etmeyecek de ne yapacaktı? Yazıktır, günahtır, bir sezonda bir takımın, bir camianın emeği ile bu kadar oynanmaz ki!

Bursaspor-Galatasaray müsabakasında hakem Fırat Aydınus’un Galatasaraylı Selçuk İnan’a iki ayrı pozisyonda göstermediği iki sarı kart var ki; bu kartlar sadece Bursaspor’u etkilemedi. Eğer ki Selçuk İnan kırmızı kart görüp oyun dışında kalsa; bu hafta sonu oynanacak olan Galatasaray-Beşiktaş derbisinde de yer alamayacaktı.

Yahu Fırat Aydınus kardeşim senin görevin oyun kurallarını uygulamak değil mi? Saçlarına gösterdiğini itinayı niye oyun kurallarını uygularken göstermiyorsun?

Bir diğer hakem Halis Özkahya da, kale arkası hakemi Serkan Tokat ile birlikte Eskişehirspor-Trabzonspor maçını rezil ettiler. Kendi yönettiği Başakşehir-Galatasaray maçında Podolski’nin el ile topu düzeltip gol atmasını görmeyen Serkan Tokat, bu kez olmayan pozisyona müdahale edip Halis Özkahya’ya hatalı penaltı kararı verdirip ligin alt tarafını da karıştırdı.

Geçen sezonki MHK Asbaşkanı Metin Tokat’ın bile korkudan maç vermekte zorlandığı kuzeni Serkan Tokat’a yaptığı bu kadar hataya rağmen ısrarla maç vermeye devam eden MHK Asbaşkanı Bünyamin Gezer’i de anlayabilmek mümkün değil.