Kasımpaşa geliyor

Kasımpaşa, takım olarak inanılmaz özgüven içinde futbol sergiliyor. Daha maçın başlangıç dakikalarında Almeida ile Beşiktaş öne geçti. Bu golde, Olcay’ın ‘al at’ pasını Almeida iyi değerlendirdi. Bu goldensonra Beşiktaş skora koşar diye beklentilere girmiştik ama ne yazık ki beklentilerimiz boşa çıktı.  İlk yarıda Fernandes’in kaçırmış olduğu bir pozisyon vardı. Hemen ardından Kasımpaşa adına Scarrione daha net pozisyonda golü kaçıran oldu. Kasımpaşa, takım oyununa ve oyun disiplinine inanılmaz şekilde rihayet ediyor. Savunmada Yalçın ile Donk’un sağlam futbolları Beşiktaş’a fazla pozisyon vermezken, ilk devre Almeida’nın golüyle Beşiktaş’ın üstünlüğüyle sona erdi.

2. yarı ise Kasımpaşa takım halinde hücumda çoğalan pozisyon bulmak için uğraş veren ve bulan takımdı. Halil’in mükemmel Kasımpaşa golü maçı eşitlerken, Scarrione de mükemmel ikinci Kasımpaşa golüyle takımını öne geçirdi.

Kasımpaşa’nın futbolunu alkışlamak istiyorum... Savunmadan, sağ kanatını iyi kullanan Orhan, Fenerli Gökhan Gönül’ü aratmayan hücum ağırlıklı görüntüsü aynı şekilde Sancak’ın da sol kanattaki baskıları Beşiktaş takımını zorlayan oldu. Kasımpaşa, öylesine farklı bir futbol sergiliyor ki rakibi kim olursa olsun, oynadığı futbolla en ufak ödün vermeyen görüntüler sergiliyor. Beşiktaş’ta, Almeida’nın lüzumsuz kırmızı kart görmesiyle takımını 10 kişi bırakması futbola ihanetten başka bir şey değildir.

Bir de ilginç bir görüntü izledik. Donk, tribünden atılan topu eline alarak, Almeida’nın tam gol pozisyonuna girdiği anda oyun içindeki topa eliyle pozisyonu bozması hakem kararını sarı kartla değerlendirmesi farklı bir futbol görüntüsüydü. Yalnız benim anlayamadığım hem Donk’a sarı kart gösteriyor, centilmenlik dışı hareketinden dolayı hem de hava atışını Donk’un önüne bırakıyor. O zaman Beşiktaş’ın gol avantajı da hakem kararıyla yok olup, gidiyor.

Beşiktaş’ta Sivok ve Ersan cepheden gelen toplarda ne kadar başarılı gözükselerse gözüksünler kalelerinde gördükleri gollerde tüm savunmayla pozisyon hatası yapan oldular. Beşiktaş orta saha yoksunuydu, Fernandes var mı, yok mu? Farkında bile değilim. Olcay ile Oğuzhan başlangıç da vardı, ilerleyen zamanlarda onlarda yok olup, gitti.