Kasları bitkisel proteinle güçlendirin

Vücut geliştirirken, hayvansal proteinler yerine bitkisel proteinlerden de destek almak mümkün. Yeter ki kasların gücüne güç katacak sihirli kombinasyonları uygulayın.

Vücut ne zaman gelişmeye yönelik bir fiziksel aktiviteye maruz kalırsa günlük protein ihtiyacı da artar. Çünkü pozitif azot dengesi oluşturmak ister. Pozitif azot dengesi sağlanırsa vücutta yeni kas yapımı oluşur ve böylece kasların hacimleşmesi başlar. Vücutta proteinin yetersiz alınması klinik olarak ödem yaparak vücutta kendini gösterir. Yüksek hayvansal protein ile vücut geliştiren amatör veya profesyonel sporcularda; idrarla kalsiyum kaybı oluşmakta, daha az diyet lifi tüketilerek kalp hastalıkları ve kansere olmaktadır. Yüksek doz protein alanlar malesef kas yaparken sağlıksız başka sorunlarla mücadele etmek durumunda kalırlar. Bu sorunların en sık gözleneni böbrek taşları ve kolesterol yüksekliğidir.

Doğru besin grubunu seçin

Bu nedenle beslenme uzmanları vejetaryen sporcular üzerinde yaptıkları deneysel araştırmalar sonucunda; bitkisel yiyecekleri bazı özel formlarda yiyerek, aşırı hayvansal yiyecek yemeden de güvenli, sağlıklı kas kütlelerinizi arttırabiliceğini kanıtladılar. Önemli olan hangi protein kaynaklı yiyeceğin hangi bitkisel besinle tüketileceğini bilmek.

Kasların gücüne güç katacak formüller

Zeytinyağlı nohut yanına karabuğday pilavı.

Kepekli makarna bol domates ve taze fesleğen soslu.

Zeytinyağlı taze fasulye az yağlı cevizli salata.

Zeytinyağlı nohutlu kabak yanına cevizli ekmek.

Buğdaylı, yeşil mercimekli Antep fıstıklı taze sebzelerle hazırlanmış nar ekşili salata. 

Taze domates çorbası tam buğday ekmeği ve mevsim salata.