Kayıp kaybolmaz...

Kanal D’nin iddialı dizisi ‘Kayıp’ cuma gecesi yayına başladı. “Bu dizi tutar” demiştim, AB’de gün birincisi, total’de beşinci oldu Kayıp. Star Tv’nin Total’de gün birincisi olan dizisi Med Cezir, Kayıp’tan 19 dakika daha uzundu, yani Kayıp’ın tekrar bölümü başladığında dizi devam ediyordu.

Bu sonuç gösterdi ki Kayıp yoluna devam eder.Dün ağır şekilde eleştirdiğim, Star Tv’nin yeni dizi kuvvetli girsindiye bülteni kaldırıp yerine Hababam Sınıfı koyma meselesine gelince...

AB Grubu’nda operasyon tutmamış, Kanal D Haber, Hababam Sınıfı Tatildeyi geçmiş, total’de aralarında 5 sıra var ama hem reyting hem de share farkı düşük.

Şimdi soru şu, önümüzdeki cuma, Doğan Tv Ceo’su İrfan Şahin, ana haberi kaldırır yerine çok iş yapacak bir film koyarsa ne olacak?Bülten kaldırma işi Bayram Gazetesi gibi olur, biri başlar, ötekiler ardından gelir, Star Tv, televizyonlardan haber bülteninin kalkmasına neden olan kanal olarak anılır.Yaptığınız iş bu sorumluluğu almaya değdi mi?

Zamanlama hatası...

Show Tv, Ahmet Çakar’ın sunumuyla Var mısın,Yok musun’u cuma gecesi yayına soktu.İlk bölüm sonuçları Total’de kötü, AB Grubu’nda daha da kötü... Kanal D, Star Tv ve Atv’nin çok iddialı dizilerinin yayına başladığı gece karşılarına ilk bölüm yarışma programı koyarsan böyle olur.

Bu yarışma formatı gereği seyircinin yarışmacıları tanıması, anlaması, olumlu ya da olumsuz duygular geliştirmesiyle kuvvetlenecek bir yarışma.

İlk bölümün 4 saate yakın sürmesi o bağı kurmaya yetmezdi, zaten öyle de oldu. Yarışma eğer yayına 2-3 hafta önce başlasaydı cuma gecesi alınan sonuç daha iyi olurdu zira boşluktaki seyirci yarışmacıları daha fazla tanımış olurdu. Diziler karşısında cevaba dayalı yarışma izlettirmek bile zordur, Show Tv zamanlama, planlama hatası yaptı.

Barış Falay...

Barış Falay’ı geniş kitlelerle tanıştıran dizi Ezel, karakter de Ali olmuştu. Sonra Atv’de Al Yazmalım geldi ama istenen sonucu vermedi. Bana göre romandan televizyona uyarlama kısmında hata yapılmış bir işti Al Yazmalım. Her neyse Med Cezir’de Barış Falay ekrana iyi döndü, oyunculuk damgasını vurdu.

Barış Falay iyi bir sanatçı ve sanırım o da uğruna bülten yenmiş bir dizinin parçası olmaktan mutlu olmamıştır...