Kayıp yok, endişe var!

Beşiktaş’ın üç puanlık bir kredisi vardı, onu yitirdi. Fenerbahçe’yi yenebilseydi, o kredisi elde kalacak ve sezon sonunda önemli bir anlamı olabilecek ikili averajı da yitirmemiş olacaktı. İkinci golü yemese ikili averaj eşit olacak, genel averajla, daha çok gol atan öne çıkacaktı. Bugün için o avantaj da BJK’ta...

Şu gerçek ki BJK, FB karşısında Beşiktaşlılığını koruyamadı. Ne hızını gösterdi, ne pas becerisini öne çıkarabildi!

Fenerbahçe o özelliklerini kullanmasına izin vermedi çünkü. Beşiktaş o izin vermeyişe tepki koyamadı. Bireysel becerileri de gösteremedi. Sosa, Quaresma, Oğuzhan... Etkili olamadılar! Ve hatta son dakikada golü atsa averajı kurtaracak Gomez... Golcü dediğin, hele adı dünyaya yayılmışsa o golü atacak. Maç 2-1 kaybedilse ikili averaj eşitlenecek, genel averajda BJK önde olacaktı. Olabilecekti. Şimdi artık puan eşitliği durumunda ikilideki üstünlüğü ile şampiyonluğu FB yakalayacak!

Şunu gördük son günlerde. Fenerbahçe eğer önünde bir zor maç varsa, o maçın zorluğunu yenecek performansı gösterebiliyor. BJK’ta bu yok!

Beşiktaş, Antalyaspor’un Fenerbahçe’ye yaptığını da yapamadı... Şu ille de ‘pas oyunu’ sevdası var ya... Her yerde sökmüyor. Bunun için herkes her an aynı verimlilik çizgisinde olmalı.

İşte püf nokta bu...

Beşiktaş son maçta kimi önemli adamlarının verimsizliğinin kurbanı oldu. Bu verimsizliğin nedeni önemli. Yalnızca Beşiktaşlıların işi savsaklamasından, kendilerini hazırlamamış olmalarından kaynaklanmıyor. Rakibinin oynatmamasına boyun eğmekten kaynaklanıyor sıkıntı.

Antalya, Bursa Fenerbahçe’nin karşısında oynayabildi de Beşiktaş onca becerilere sahip olmasına karşın oynayamadı. O becerilerini kullanmayı, Fenerbahçe’nin baskısı, temposu karşısında gösteremedi çünkü. Şimdi çözmesi gereken sorunu bu...

Bu evrede yorgunluk, konsantrasyon kaybı, bireysel form düşüklükleri gibi özürler geçerli olmaz artık. Bunlara kapılmak, öncelikle kendi emeklerine kendilerinin saygısızlık etmesi anlamına gelir.

Beşiktaş yarışta endişe edilecek çok büyük kayba uğramadı FB’ye karşı. Endişeyi, puan kaybı değil. Endişeyi, çok büyük üstünlükler üretmesine neden olan özelliklerini işletemeyişi yaratıyor.

Şenol Güneş acilen bunu çözmeli. Bir çuval incir berbat olmasın!