Kayıyor, yardım edin...

Kurt Seyit ve Şura setinde Kıvanç Tatlıtuğ’un hem yaş hem de sanat tecrübesi olarak kendisinden çok daha büyük Engin Şenkan ile ağız dalaşı yaşadığı haberleri yazılalı neredeyse bir ay oldu. 

O gün, Ay Yapım’a en değerli oyuncularından biri olan Tatlıtuğ’a bir mentör desteği sağlayın çağrısında bulunmuştum. Ne yaptılar bilmiyorum ama dün bir sürü internet sitesinde İstanbul-Los Angeles uçağında Kıvanç Tatlıtuğ’un davranışlarına dair haberler yayınlandı.

İçeriğine girmiyorum ama usul kısmına dair söylenmesi gerekenler var. Kıvanç Tatlıtuğ henüz bir yıldız oyuncu değil yıldız adayı bir oyuncu. Yakışıklılığı artısı hatta yeteneğinin bile önünde ve tecrübe olarak da daha üzerine koyması gerekenler var.

Çok para kazanmak ya da çok reyting almak değildir ölçüt eğer sanattan söz ediyorsak. Her neyse Kıvanç Tatlıtuğ’a “Sen starsın istediğin gibi davranırsın” diyen varsa Tatlıtuğ bilsin ki o dostu değil yalakasıdır. Bir yıldız adayı kaymak üzere, ya şimdi set içi ve dışı konusunda da destek verilecek ya da biraz yaşlanıncaya kadar ekranda boy gösterecek ve sonra başka işler yapan birisi olacak.

Bak şu işe...

Hollanda-Arjantin maçı Brezilya-Almanya maçından daha fazla seyredilmiş. Şaka yapmıyorum, AB Grubu’nda Salı gecesi share 43.1’di Çarşamba günü share 50.13 olmuş.

Reyting hiç önemli değil aslında zira Brezilya-Almanya maçı tarihe geçti bile diğer maç sadece bir maç olarak kalacak ve unutulacak. Bunları yazdım zira bazen dikkat çekmeyen beklenti reytingi diye bir reyting vardır. Brezilya-Almanya maçı bol gollü ve tüm dünyada haber olan bir maç olduğu için Hollanda-Arjantin maçı 
bu kadar çok ilgi gördü.

Zira insanlar yine futbol şöleni yine sürpriz sonuç olabilir beklentisine girdiler ve ekran başına geçtiler. Beklenti reytingi önemli bir reytingdir haberiniz olsun...

HD kalite arayışı...

Kanal 7 ve Ülke TV 15 Temmuz’dan itibaren HD yayına geçiyorlar. Ülke TV sözün ve stüdyo programlarının ağırlıklı olduğu bir kanal ama Kanal 7 için bu değişim daha fazla avantaj sağlayacaktır.

Kanallar sadece iyi program, iyi dizi ya da iyi film peşinde koşmazlar. Bu çağda içerik en önemli şeydir ama yayın kalitesi de içerik kadar önemlidir. Seyrederken bize kolay geliyor ama hepsi maliyet hepsi yatırım demek...