Kayseri üzerinden hesap yapılamayacağının resmidir

İnsanımız kendinden olan, kendi gibi düşünen, gündemi milleti ve devleti olan, inandığı değerlere sahip çıkan siyasetçiyi seviyor, bağrına basıyor. Kayseri halkı başbakanı için yollara düştü sıcak Pazar sabahı. 30 Mart seçimleri öncesi Kayseri proğramına katılamayan buna rağmen Başbakanın ses rahatsızlığından dolayı gelemeyeceği saatler öncesinde açıklanmasına rağmen Kayseri meydanını doldurarak duruş sergileyen Kayseri halkı, bu duruşa teşekkür etmek için gelen Başbakana yoğun bir ilgi gösterdi.   Harikalar Diyarı’nda halka seslenecek olan Başbakan’ı dinlemek için giden insan selini taşımakta toplu taşıma araçları oldukça zorlandı. Pırıl pırıl Pazar gününde çoluk çocuk, yaşlı genç mahşeri bir kalabalık Harikalar Diyarı’na akın etti. Ben de havayı gözlemek ve insanların ne konuştuklarını izlemek amacıyla tramvayı tercih ettim. 30 Mart’ta her türlü çoklu ittifaka rağmen yaklaşık iki kişiden birinin yerel yöneticilerine oy verdiği partinin liderine olan sevginin gerekçelerini okumaya çalıştım insanlarda. Kundaktaki çocuğunu kucağına alarak bunaltıcı sıcakta tıka basa giden tramvaydaki anne babaların gözlerindeki heyecanı görmemek imkansız. Başı örtülü kadar başı açık olan bayanların ellerinde bayraklar başlarında parti bantları, o Pazar piknik proğramlarını erteleyip, çay termoslarını çantasına koymuş ailelerdeki mutluluk resimleri. Aklıma ülke insanını sokaklara dökmek ve kaos ortamı oluşturmak için çırpınan çevrelerin işlerinin bu ülkede ne kadar zor olduğu geldi ve onlar adına derinden üzüldüm!  Gördüğüm manzara beni bir kez daha umutlandırdı ülkenin geleceği adına. Bu bilinçli ülke insanını üzerinden mi sokak hareketleriyle netice alacaklar? En zor şartlarda kurtuluş mücadelesi vermiş ve kendi iradesine sahip çıkmış bu inançlı insanımızı birileri kirli emellerine alet edemez,  üzerinde oynanan oyunlara deneyimli, inandırıcılığını yitirmiş siyasi fiğüranlarını süzebilen anlayışa sahip sessiz çoğunluk diye düşündüm ve rahatladım bir kez daha.

Son zamanlarda yeniden yoğun bir biçimde ayrışma planlarını, Kayseri’nin bağrından çıkmış Abdullah Gül üzerinden yapan çevreler, Gül’ün mimik hareketlerinden dahi yorumlar yaparak, ‘bak işte demiştik; Gül, Erdoğan gibi düşünmüyor, rahatsız tüm bu olan bitenden” yorumlarını yaptıktan sonra, “parti kurulacak ve bu oluşum hareketinin temelleri de Kayseri’de atılacak’ şeklinde ortada dolaşanların olduğunun haberini alıyoruz. Özhaseki Başkan bu oluşumun içerisinde yer alacakmış bilmem ne. Hayal kuruyorlar tabiî ki. Kafalarından geçirdikleri senaryoya bizleri de inandırmanın çabası içerisine girmişler. Başbakan da zaten kulak çekmek için geliyormuş Kayseriye güya. Safınızı belli edin diyecekmiş birilerine. Buradan ekmek çıkartmaya çalışıyorlar kendilerine zavallılar.

Bu sebeple önemliydi insanların miting alanına giderlerkenki yüzlerindeki ifade. Gösterecekleri tavır ve duruş bu hesapları yapanların yüzlerine şamar olarak çarpılacaktı muhakkak. Başkan Mehmet Özhaseki yaptığı konuşmasında Kayseri için 20 yılda yaptıklarını sıraladıktan sonra, ‘Sayın Başbakanım bu yaptığımız hizmetlerin birçoğunu sizin başbakan olduğunuz dönemde ve sizin onayınızla yaptık, teşekkür ediyoruz size tüm Kayseri olarak’ dedikten sonra, ‘sonuna kadar sizinle birlikte, sizin yanınızdayız’ mesajını verdi güçlü bir şekilde. Başka türlü de olamazdı zaten. Kayseri halkı 30 Mart’ta yüzde 59 ile bir kez daha hükümete güvenoyu vermişti. Başbakan da teşekkür için geldiği Kayseri’de bu manzara karşısında memnuniyetini ifade edip, bir de çok önemli müjde verdi Kayseri halkına. Kayseri’nin gönlünde yatan ve güçlü bir şekilde arzuladıkları hızlı tren müjdesini verdi Başbakan.  Üzerinden hesap yaptıkları Kayseri’de yaşananlar bunlar.  Dedim ya buradan ekmek çıkmaz o fırsatçılara. Bu fırsatı vermez Kayseri insanı o ikiyüzlü yanardönerlere. Mesajım yerine ulaşmıştır umarım!