Kazananı, Kaybedeni Kaybeden CHP Kurultayları..!

Siyasi hayatı kurultay yapmakla tükenen kurultaylar partisi CHP, kasetle göreve gelen genel başkan Kılıçdaroğlu ile de bir dikiş tutturamadı, huzursuzluk bacayı sardı ve tekrar kurultaya mecbur olundu. Büyük bir salonda kurultay yapma riski göze alınamadığı için sinema ebatlarında bir salonda organize edildi..!

Öncekilerden farklı olarak biraz daha şamatalıgeçiyor bu kurultay. Çünkü, bu sefer adaylardan biri çok şamatacı ve renkli bir kişi. Rahmet Kemal Sunal’ın filmlerinde bolca canlandırdığı politikacı tiplemesi ile mükemmel derecede örtüşen bir tip..!

Kendisine “tantanacı” demişim diye bana dava açan Muharrem İnce..!

Belli ki “tantanacı” teşbihini kendisine karşı bir hakaret olarak algılamış ve mevzuyu  netice alamayacağı belli olmasına rağmen mahkemeye taşımıştı..!

Hâlbuki kişisel olarak hiçbir alıp vereceğim olmayan İnce’ye hakaret etmem de söz konusu değildi…

Maksadım sadece benzetmekti..!

Malumunuz “ tantanacı”polis jargonundabile bulunan bir lakap. Gerçeği saklamak ve dikkati başka yöne çekmek kastıylagürültü çıkaranlara takılan bir isim..!

Ve kendisini ekranlardan tanıdığım süreç içeresinde, hep ama hep bu yüzü ile tanıdım..!

Vatan Millet menfaatine yapılan her türlü hizmeti gölgelemek ve karartmak adına hep ehli hizmet vatan evlatlarına hakaret ederken gördüm, İnce’yi..!

Tam bir  geleneksel CHP’li..! Yakışıyor hem o  CHP’ye, hem de CHP ona..!

Şimdi o İnce,CHP’nin halktan şamar yemesini bir türlü engelleyemeyen Kılıçdaroğlu’nun karşısında genel başkan adaylığına soyunmuş…

Hani bozuk saat bile  günde iki sefer doğruyu gösterir derler ya, tam da öyle, Sn. İnce bir iki doğru söz söylemiş bu kurultay vesilesiyle..!

Diyor ki muhalifİnce; niçin kendine güvenmeyip tüzüğüne  güveniyorsun..!

Muharrem İnce, Tayyip Erdoğan’ı kast ederekdevam ediyor sözlerine; adam yüzde elli iki almış, niyeellibeş alamadım diye  analizini yapıyor, tartışıyor..!Ssenpartinden bir tane aday çıkaramamışsın, 14 partiyi bir araya toplayarak girdiğin Cumhurbaşkanlığı seçimindehezimete uğramışsın, her seçimde çıkmışsın, yenmiş, çıkmışsın, yenmiş, yenmiş de yenmiş, yenmiş de yenmiş, rezil olmuşsun..! Bir de kendihezimetimizi tartışırsak AKP’nin üzerini kapatırız diye hiç kendine bakmıyorsun... Olur mu böyle bir şey..! işte CHP’nin yıllardır bir türlü iktidar olamayışının sebebi bu kafa..! Bu kafayla gidersen 250 sene daha iktidar olamazsın, diyor..!

Gerçekten de öyle, yerden göğe kadar haklıMuharremİnce..!CHP ikiyüzelli sene daha iktidar olamayacak, halktan kopuk bu politikalarla siyaset üretmeye devam ederse...!

Her fırsatta milletle mücadele eden bir zihniyet, millete kumpas kuran sağcısı, solcusu, dinlisi, dinsizi içerden dışardan her kesle müttefik bir CHP, milletten nasıl destek bulur…

Tabi ki rezil olmaya devam edecek, tabi ki şamar üstüne şamar yiyecek, tabi ki sürekli mahcup olacak, tabi ki utanılacak bir parti olacak, milletle kavgalı bir CHP tabi ki parti içi kavgalardan asla  kurtulamayacak..!

Mahkemelik olduğumuz horolop şorolop Muharrem İnce ile hiçbir fikri zeminde örtüşemesek de bazen sempatik gelmiyor değil, sevimli bir hali de yok değil hani…

Ama o sempatiklik kurultayda bir işe yaramadı. Diktatörlük açısından tarihi bir tecrübesi olan ve organizasyona açıkCHP’de delege yapısını elinde tutan Kılıçdaroğluve ekibi İnce’ye yol veremezdi..!

Şayet banaCHPdelegesi olsan kime oy verirsin..!Kılıçdaroğlu  mu İnce  mi diye sorulsa, hemen derin bir Elhamdülillah çekip, şayeti  mayeti yok CHP’li değilim ki oy kullanayım..! Hiçbir zaman da olmadım, babam da olmadı, dedem de olmadı çok şükür, der, dünya ve ahiret sorumluluğundan kurtulduğuma inanırım..!

CHP kurultayının kazananı  veya kaybedeni olmaz.! Adayların  kazananı da kaybedecek, kaybedeni de kaybedecek..!

Bu ilahi denklem  uzun yıllardır milletin duaları doğrultusunda oluşan kaçınılmaz bir CHP kaderidir..!

İnce ’cim can bedende oldukça ümit var demektir, hadi sana ferasetler olsun..!