Kazanılacak maçı kazandılar

Biliç, Tromsö maçının ikinci bölümünde deneyip iyi sonuç aldığı değişikliği dün de sürdürdü. Atiba Hutchinson sol beke kaydı, onun ortadaki yerini Oğuzhan aldı. Bu uygulamada iki oyuncu da verimli olmuştu. Böylece sol bek alışkanlığı olmayan ve oradaki zorlamada ilerleme göstermeyen Ersan kenara çekildi. Dün de bu uygulama olumlu görüntü verdi. Ne var ki bunu ‘Beşiktaş’ın sol taraf savunma sıkıntısı bitti’, biçiminde görmemek gerekir. Çünkü rakibinin oyun kimliği durumu sınamak için yeterli güçte değildi, bir; Atiba orta alanda hem savunma hem hücum işlerinde daha verimli olmakta, iki. Biliç’e bu değişikliği yapıp, tek savunma önü kesicisi kullanmasına olanak tanıyan Gaziantepspor’un oyunu kabul ediş biçimiydi.

Bülent Uygun, kadro sorunlarının zorlaması ile takımını klasik bir oyun anlayışı ile sahaya çıkarmıştı. Kalabalık savunma ile rakibe alan vermemek ve fırsatını yakalayınca, rakibin açık bıraktığı alandan hücuma patlamaktı planları. Beşiktaş oyunu, topu oyalayarak hücuma hazırladığı için Antep’in planı bir süre işledi. Ancak Beşiktaş’ın ilk iki hızlı atağı iki pozisyon, bir gol getirdi. İkinci golü doğuran penaltıyı hakemler hassas bir tartı ile kararlaştırdılar. Faulün dışarıda yapıldığını da düşünebilirlerdi.

İki golle geri düşen Bülent Uygun’un takımını geride bekletmekten vazgeçip öne çıkarması, önde basması mücadelenin yapısını değiştirdi ikinci yarıda. Hatta bir süre roller de değişti. Beşiktaş birinci bölgesinde kalabalık olmaya ve açılan rakibinin açıklarını kollamaya çalıştı. Bu değişim iki taraf için de gol beklentilerini artırdı. 15.günde yaklaşık aynı kadro ile beşinci maçını oynayan Beşiktaş oyununa tempo katamadı. Bunu başarsaydı rakibinin aldığı riskleri değerlendirme olanakları bulabilirdi.

Oyunun akışında Manuel Fernandes ve Gökhan Töre’ye çok odaklandım. Baskı altında bile topu kendilerinde tutma becerisini göstererek takımları için avantaj üretiyorlar. Ancak bunun gerekmediği zamanlarda da topu bekletiyorlar. Bu üzerinde durulması gereken bir sorun. Zira çok top kaybına yol açıyor ve takımı yerinde saydırıyor... Tempolu oynayan rakipler bunu Beşiktaş’a karşı kullanırlar.