Kazanma isteği olunca

Trabzonspor İyi mi oynadı? Hayır.  Ama ilk defa bu kadar istekli ve baskılı oynadı.

Saglı sollu ataklarla Mersin'i sahasından çıkarmadı. Daha çok Waris'le topları karşı kaleye götürdü. Mehmet Ekici ilk defa bu kadar etkili oldu. Cardozo biraz daha canlı oynadı. Pozisyonlarda bulundu ama Mersin kalecisi Nihat Şahin, çok başarılı kurtarışlarla gol olmasına izin vermedi.

Belli ki Trabzonsporlu futbolcular alamadıkları galibiyetin sıkıntısı içersindeler ve enerjilerini sonuna kadar kullanmaya çalışıyorlar.. Ama eksik olan takım olamamaları ve başlarındaki teknik direktörün elindeki futbolcuların hangisinin oynaması gerektiğini bilememesi !

Bu kadar istek, bu kadar baskıya rağmen rakibin iyi mücadelesi ve kalecinin iyi oyunu Trabzonspor'un beklediği golün gelmemesi ilk yarının özeti idi.

Trabzon baskısı 54'üncü dakikada savunma oyuncusu Belkalem'le geldi. İki dakika sonra Vederson kırmızı kartla oyunda atıldı. Trabzon'un farkı arttırması beklenirken Bosingwa hiç alakasız faul yaptı hakem haklı olarak penaltı verdi. Acı olan kaleci Fatih topu iki defa çelmesine rağmen yardıma gelen Trabzonsporlu'nun olmamasıydı!  Medjani yine savunmadan gelerek takımını öne geçirdi.

Yatabare nefis orta atınca sahada inanılmaz gayret içinde olan Cardoza takımını 3-1 öne geçiren golü attı. Bu golle bana ortaları çok havalandırmadan kesme şeklinde atın ben gereğini yaparım sinyalini de vermiş oldu.

Trabzonspor'un kazanma isteği, ikili mücadelelerdeki istekleri ve baskıları böyle olursa kazanmaması mümkün değil. En büyük sıkıntı Vahit beyin şaşkın hali. Sahaya sokulan ve oynatılmayan futbolcuları görünce alınan galibiyetin ne kadar değerli olduğunu anlamak gerek.

Sahanın yıldızının Mersin kalecisi Nihat’ın olduğunu ve Rıza hocanın 10 kişi olmasına rağmen forvete Sinan'ı almasının yanlış olduğunu söylemeliyim..