Kazanmak güzel futbol nerede?

Lidersin.. Ama daha şampiyon olmadın. Umarım mutlu sona ulaşırsın. Senin adın Fenerbahçe. Yakaladığın bu şansı iyi kullan. Haftalardır kaybetmiyorsun. Bu çok iyi bir istatistik. Kazana kazana bugünlere geldin. Dilerim devamını da getirirsin. Yalnız unutulmaması gerekir ki, daha önünde birçok maç var. Örneğin ilk lig maçı Antalya deplasmanında olacak.

Şu da bir gerçek ki, son kazandığın maçlarda sıkıntılı futbol sergileyen oldun. Her zaman, bundan sonra her oynayacağın maçta kazanamayabilirsin. 

Seni uyarıyorum Pereira.. Papaz her zaman pilav yemez. Sen çok güçlü olduğunu söylüyorsun takımınla birlikte. Ama saha içi performansları futbol adına pek de iç açıcı gözükmüyor.

Van Persie şişirilmiş bir balon gibi geldi bana. Eskiden çok iyiymiş, leblebi gibi goller atıyormuş. Ama Fenerbahçe’deki görüntüsü olsa da olur, olmasa da. Ayağına gelen toplara bile sahip çıkamaz oldu. Suratsız, yüzü gülmeyen, mutsuzluk ifadesi gösteren, takımı gol attığında sevinemeyen.. Böyle profesyonel futbolculuk mu olur?

Bir de Jozef de Souza’ya bakıyorum. Takımı adına hiçbir katkısı yok. Özgüven yoksunu gibi. Sezon başından beri devamlı oynuyor, orta sahada görev alıyor, attığı gol sayısını bile hatırlamıyorum.

Diego sakatlandı kenarda oturuyor. Yerine oynayan geleceğin yıldızı gördüğümüz Ozan, amatör futbolcu gibi. Varsa yoksa Mehmet Topal. Bu oyuncu kesici mi olsun, oyun mu kursun, gole mi gitsin; bu kadar yükün altında ne kadar başarılı olur? Savunmaya laf yok. Kjaer da Alves de görevlerini yapıyor. Zaten iki kenar beki kim oynarsa oynasın ne gerekiyorsa yapan oluyorlar. Allah’tan Fernandao diye bir oyuncu var. Öyle veya böyle Fener’in golcüsü olarak devam ediyor.

Fener kazanıyor ama bir de iyi futbol sergileyen olsa, o zaman eleştirdiğimiz kalemi kırar kenara atarız.