Kazanmak şarttı biz de kazandık

Kazanmak zorunda kaldığımız bir maçı kazandık. Kosova karşısında Volkan Şen’in kafa golüyle ilk dakikalarda öne geçtik. Kosova’nın kornerden gelen topunda Rrahmani’nin kafa golüyle maç eşitlendi. Kalemizde gördüğümüz bu golde çok adamla savunmada bulunmamıza rağmen altı pastan rakibe öylesine gol şansı vermemiz, kalecimizle birlikte tüm savunmamızın hiçbir hamle yapmazken sadece seyirci kalmasının eseriydi.

Kosova’nın kornerden gelen golüne aynı şekilde Cengiz’in kafa golüyle cevap verip bir kez daha öne geçen olduk. Burak Yılmaz durdu durdu bir vurdu, pir vurarak 3. golümüzü kaydeden oldu. Maçın bitimine yakın dakikalarda Ozan Tufan’la golleri 4’leyince Milli Takımımız, skor anlamında maçı domine ederek kazanan oldu.

Avrupa’da lig maçları bitti. Bizim futbolumuzda da sezon kapandı. Futbolcuların yorgun, tatile çıkma zamanında böylesine milli maçlarda tempolu futbolu beklemek yanlış olur. Her iki takım da belli ki yorgun ayakların sahibi olduğu için düşük tempoda oynadılar. Pozisyonları değerlendiren bizim futbolcularımız oldu. 4 gol attık, farklı kazanan olduk, grubumuzda da belirli bir şekilde 11 puan toplayarak zirveye ümitlenen olduk.

Fatih Terim, Arda Turan olayına üstün körü bakarak, olayı değerlendirmeyi bu maçın sonuna bıraktı. Böylesine bir kaosu maç sonunda farklı galip gelmemizle Fatih Terim ve talebeleri iyi atlatmış oldu. Fatih her şekilde milli takım formasını tartışmaya açmadığı için liderlik anlayışını kutlarım. Böylesine bir beklenti içinde kazanmak zorunda olduğumuz maçı farklı kazanarak, hem Milli Takımımız hem de Fatih Hocamız olayı iyi noktalamış oldu.

Sonrasını ise açıklamalara bırakıp, beklemek zorunda kalacağız.