Kazanmak zorundaydı

Fenerbahçe CAS’tan gelen cezadan sonraki Sivasspor maçında ne yapacak diye beklentiler içindeydik. Şunu gördük ki, Fenerbahçeli futbolcular, inanılmaz bir onur mücadelesi vermek için sahaya çıkmışlar. Ve Sivasspor karşısında farklı bir galibiyet elde ettiler.

Galip gelmek zorundalar. Çünkü ligin sonundaki sıralamada, Avrupa kupalarına katılabilmek için puan toplaması lazım ki cezası bir yıl daha düşmüş olsun.

Gelelim maça. Fenerbahçe’de yıllardır Selçuk kardeşimi beğenmeyen bir adam olarak çok eleştirdim. Ama bu maçta Allah’ı var; mükemmel futbol oynadı.

Gollere gelecek olursak... Emenike’nin pasıyla, Kuyt’ın ilk golü geldi. Ama hakem Özgür Yankaya’nın da bu ilk Fener golündeki katkısını gözardı edemeyiz. Sivasspor hücuma çıkarken, Özgür Yankaya’ya çarpan top Fener’e hücum şansı verdi. Ve Kuyt’ın da golü geldi.

Kornerden gelen topa Alves’in kafa golü skoru ikiledi. Her iki golün de Sivas kalecisi Borjan’ın yan toplardaki hatalı çıkışlarından kaynaklanıdğını söyleyebiliriz.

Bitmedi... Bir kez daha duran toptan, kornerden gelen topa bir kez daha Kuyt, kendi adına ikinci, takımı adına üçüncü golü atan oldu. İkinci yarı ise Caner’in ortasına Webo’nun kafa vuruşuyla goller dörtlendi. Aatıf’ın Sivas adına attığı gol, maçın kaderini değiştirmeye yetmedi, yetemezdi de.

Fenerbahçe’de çok arzulu, çok istekli bir Emenike gördük. Aynı şekilde Kuyt’ın da istekli ve arzulu futbol gösterisine saygı duydum.

Maçın son dakikalarına doğru, Sivas adına Cicinho’nun atmış olduğu ikinci gol, Fenerbahçe’yi sıkıntıya sokmadı. Alper ise mükemmel bir gol vuruşuyla, skoru belirleyen oldu.

Şu bir gerçek ki, Fenerbahçe kalesine giren her iki golde, kaleci Volkan’ın hatalı hareketlerini izledik.

Fenere’de Holmen, Krasiç’in kiraya verilmesinden sonra ilk kez forma giydi. Özellikle ilk yarı itibariyle olumlu sinyaller verdi. İlerisi için çok daha iyimser bakmak istiyorum kendisine...