Kazanmaya mecbur

Fenerbahçe ikinci yarı hazırlıkları için Antalya’da kamp kurdu. Sarı-Lacivertli kulüp, kurulduğu tarihten bugünlere kadar Türk futbolunda gündemi devamlı işgal eden ve kamuoyunun ilgisini çeken bir kulüp. Aykut hocanın ‘istifa ediyorum, görevimi sonlandırıyorum’ diye çekip, gitmesi ne kadar  büyük bir şok olsa da istifadan vazgeçip dönmesi de şaşkınlıklar yaratarak ayrı bir şok gündeme oturtmuştur.

Umarım Fenerbahçe Kulübü ve taraftarı için hayırlı olur.

Ara transferlerde adı geçen bir sürü futbolcu var. Ara transferde büyük para harcamak benim futbol kantarıma ters geliyor. Mantık olarak hangi takım iyi futbolcusunu elden çıkartır diye düşünürse, ilk akla gelen para kazanmaktır. “Artık yeter!” diyorum. Çünkü milyonlarca Türk parası karşılığında alınan futbolcular bugüne kadar beklenen düzeyde verimli olmamıştır, birkaçı hariç.

Ligin ikinci yarısı her zaman zor geçer. Fenerbahçe, UEFA’da, Türkiye Kupası’nda ve Süper Lig’de yol alırken, önümüzdeki kısa dönemde zor maçlarla başlangıç yapacak. Örneğin, Trabzon’da 1461 Trabzon takımıyla kupa maçı oynayacak. Hiç de kolay bir maç değil. Ardından ligimize girecek. İlk 4 haftada puan ve puanlar kaybetmezse o zaman beklenen düzeydeki başarıya moral depolayarak, devam edecek.

Ama hiç de kolay değil.

 Sahadaki Fenerli futbolcular, hocalarını da başkanlarını da mutlu edecek sonuçları elde etmek zorundalar. Kazanırsa, kimsenin söyleyecek tek kelimesi olamaz. Ama kaybedeceği puan ve puanlar Fener’in tüm birimlerini sıkıntıya sokacaktır. Şu anda öngörümüz Fener takımı futbolcuları haysiyetli bir şekilde formalarını zirveye taşıyacak başarıya imza atmak zorunda olduklarını belirtmek isterim.

Eğer beklenen düzeyde bir Fenerbahçe izleyemezsek, tribündeki 12. Adam topluluğu ilk önce Fenerbahçe futbolcularını sonrasında da Aykut Hoca ve  Aziz Yıldırım’a tepkilerini dile getirebilirler. İnşallah bu beklentiler kötü şekilde gelişmez, Aykut Hoca’nın Fener’i  mutlu sonuçlar alarak, toplumsal desteği de alkışlarla arkasında görür.

Hep birlikte bekleyip, göreceğiz. Üzüntülere yelken açan değil, başarılara ve sevinçlere yelken açan bir Fenerbahçe takımı istiyoruz.