Kazýk lahmacun ve cacýk medya

Eskiden bu ülkede lahmacun yiyenlere ‘kýro’ diyen bir anlayýþ hakimdi. Þimdi, Bodrum’da, bir ayran bir lahmacun, 50 lira olunca, zengin yemeðine terfi lahmacun. Tartýþma öyle bir noktaya geldi ki, merkez medya kafasýndan da cacýk olmayacaðý çýktý ortaya. Bir lahmacunu 34 liraya satan Maça Kýzý’nýn sahibi Hürriyet’ten Vahap Munyar’a yaptýðý ilk açýklamada ‘konsept satmaktan, kalite korumaktan’ söz ediyordu, sonra Habertürk’ten Ýzzet Çapa’ya konuþtu, lahmacunun pahalý olmasýnýn sebebini içine konan ‘filet mignon’la açýkladý. Filet Mignon süslü bir laf ama bildiðiniz bonfilenin ince dilimlenmiþ hali.

***

Dilimli bonfile meselesi aslýnda Türk medyasýný dilimlenen haliydizira bir lahmacunun içinde ne kadar et olduðunu benden baþka merak eden olmadý. Hacýbozanoðlu’nun sahibi Ali Bozanoðlu’ndan aldýðým tarifi daha önce yazmýþtým, en baba lahmacunun içinde 40 gram et var. Kaldý ki biz lahmacuna takýldýk kaldýk ama ayranýn fiyatý da 16 lira. Yarýn o ayran içininde de manda yoðurdu ve akü suyu var gibi açýklamalar gelir mi bilmem artýk. Maça Kýzý aðzýna kadar dolu, alan razý satan razý. Zaten sorun da pahalý olmak deðil orada bir lahmacuna 34 lira vererek tatil yapmayý kalite insan standartý haline getirmek. 

 

***

Gelelim bu iþin en traji komik yanýna... Hürriyet’teki röportajýný “Ertuðrul Özkök tarzý sitcom gazeteciliði” diye eleþtiren Serdar Turgut’a bu hafta Vahap Munyar’dan cevap geldi. “Maça Kýzý’ndaki lahcamunu Malatyalý Vahap Munyar yazýnca ‘etik dýþý’ davranmakla suçlanabiliyor ama lüks restoran iþletmecisi Ýzzet Çapa yazýnca gazetesinin manþetine çýkabiliyor.” Munyar’ýn tepkisi fazla duygusal hatta biraz arabesk olmuþ.

Türkiye’nin en büyük medya gruplarýndan Turkuvaz’ýn sahibi Ahmet Çalýk da Malatyalý.Yani Malatyalý olmak bir dezavantaj deðil olsa olsa avantaj olur. Vahap Munyar, Ýzzet Çapa’ya çakacaðýna, Malatyalý vurgusu yapacaðýna Serdar Turgut’a mesleðe nasýl baþladýðýný hatýrlatsaydý. Serdar Turgut’u gazeteci yapan, yükselten, köþe veren kiþinin adý Ertuðrul Özkök’tür...