KCK’ya göre süreç bitmiş

Malum, 6 ay önce PKK silahlarıyla birlikte ülkeyi terk edecekti. Sözde bu kararı Hükümetin Kürt açılımı karşılığında almıştı. ‘Sözde’ diyorum, çünkü PKK bunalmıştı, sahaya özel harekat timleri girmiş, uyuşturucudan gelen kaynaklar ciddi yara almış, dağda bir hiç uğruna dolaşıp ölenlerin yakınları seslerini yükseltmeğe başlamıştı... PKK nefes almalıydı, kendi içindeki sorgulamalar geleceğe ötelemeliydi, Suriye’de yeni bir cephe açılmıştı bunlardan ötürü süreç kelimesine sarıldı. Aslında silah bırakması veya silahları ile ülkeyi terk etmesi söz konusu değildi. Zaman kazanması, üzerine gelen güvenlik güçlerinden, özel harekat timlerinin baskısından kurtulmasını planladı.

Eylül ayı sonunda ülke terk edilecek demişlerdi. Ama bunun bir ‘takiyye’ olduğunu hemen herkes biliyordu. Hükümetin kamu oyuna, ‘Bak PKK silahlarıyla yurt dışına çıkıyor, ben de onlara bu imkanı veriyorum’ mesajını vermesi doğruydu, öyle de yaptı. Eylül bitti gördük ki, dağ kadrosu biraz daha büyütüldü. Çazı rahatsız olan militanlar köylerine gönderildi, eski alışılagelen şantaj ve tehdit faslı tekrar başlatıldı.

İki gün önceki Star Gazetesi’nde, KCK’nın eş başkanının Kandil’den tehditlerini haber yapmıştı. Diyor ki ‘Süreç bitti’ çünkü, açıklanan demokratikleşme paketinde Kürt halkının talepleri dikkate alınmadı. Bu paket, sürecin bitmiş olduğunu gösteriyor. Adı demokratikleşme paketi olan bir tedbirler manzumesinden olsa olsa herkesin yararlanabileceği değişimler dönüşümler çıkar... Kürt halkı Anadolu’da yaşayan birçok halktan biri ve vatandaşlık bağı ile bu ülkeye bağlılar.

PKK tekrar teröre başlayacaktır demek kehanet olmaz. Ordu birlikleri sınır güvenliğini sağlar, özel harekat timleri de dağlara çıkarsa PKK’nın baldırı çıplakları Kandil’deki ağalarına kafa tutacak ve ‘Biz niye buralardayız?’ diyecek, demeyenler ya Irak içlerine kaçacak veya gelip teslim olacaklardır.

Takiyyeci BDP, gücünün olmadığını biliyor ama fırsatları değerlendirerek kârda olmayı düşünüyor. Bana göre ne İmralı’dakinin ne de BDP’nin Kürt halkı üzerinde ciddi bir etkinlikleri yok. Elebaşılar Kandil’de... ABD geçen günlerde ne yaptı? Libya’ya girdi, orada aradığı adamları aldı gitti...  Sayın Başbakan emniyet güçlerine ‘Kandil’dekileri buraya getirin’ talimatı vererek bu işi kökünden halletmelidir.