Keçiboynuzu değil, harnup pekmezi!

Koca bir sezon geçti, nerdeyse bitiyor; şöyle tadı damağımızda kalan kaç maç oldu?

G.Saray’ın G.Antep, F.Bahçe’nin de Kayseri maçları tam bir final niteliği taşımasına rağmen; oynanan futbol yerlerde sürünüyor... Ziya Şengül son Telegol’de, G.Saray’ın futbolunu kıyasıya eleştiren Gökmen Özdenak’a “İyi oynayıp kaybetmek ne işe yarar” diyordu. Çünkü önemli olan 3 puan!

Gerçekte öyle midir ya da öyle mi olmalıdır.

Bir lig düşünün ki; sezon boyunca 300’ü aşkın maç oynanmasına rağmen, akılda kalan ancak bir-iki maç olsun. “Önemli olan 3 puandır” dediğiniz gerçekten bu mudur?

Kaliteden kim, nerede, ne zaman, nasıl sorumlu olacak? Ortalıkta dönen onca para ve çekilen onca çilenin karşılığı; avucunuza tutuşturulan bir tutam keçi boynuzu olmamalıdır.

Bu işte bir terslik yok mu?

***

Avrupa Ligi’nde kısmet olur da final oynarsak, dünyaya sunacağımız rengimiz, modelimiz, Türk futbolu stilimiz nedir? Kupayı kazansak bile, damaklarda bir tad bırakamazsak iki haftada unutulur gideriz. Bir ay sonra “Avrupa Ligi kupasını kim kazandı” diye mesela bir Fransıza sorduğunuzda, inanın hatırlamayacaktır. Artık bir noktadan sonra; önemli olan 3 puan ya da aldığınız kupa değil; o puan ya da kupaları aldığınızda damaklarda bıraktığınız lezzettir.

Bizim futbolumuzun tadı, tuzu, biberi, baharatı, sosu yok! Kupkuru bir şey...

F.Bahçe Roma’da Lazio’yu elerken; biz kendimize haklı olarak gaz verdik ama; ertesi gün İtalyan gazeteler, oynanan futbola burun kıvırdı. Hatta alaya alanlar bile oldu. Kuyruk acısıyla yazdıklarını bilseniz de, insana koyuyor.

“Türkler ne harika oynuyor” diye bize gıpta ile bakan Avrupalılar istiyorum. Bugünkü futbolumuz ve mantalitemizle, bunu yakalamak zor. Hatta imkansız.

“Önemli olan 3 puan” prangasından kurtulmalıyız. Daha önemli şeyler var... Saplantımız, o iyi şeyleri yakalamamıza engel oluyor. Hep önümüzdeki maçlara bakmak zorunda kalmaktan bıktık. Azıcık da bugünkü futbolumuza bakalım.

Bir kıdım tad alacağız diye, sürekli keçiboyunuzu yemekten hepimize gına geldi. Bari ondan üretilen harnup pekmezi verin. Razıyız!