“Kedidir o kedi...’’

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız’ı TRT Haber’de seyrettim.Konuşmanın en ilginç bölümü haliyle trafoya kedi girmesi meselesi ve yarattığı tartışma oldu. Bakan Yıldız’ın sözlerinden aklımda kalanları aktarıyorum sonra televizyonculuk kısmına da geleceğim.

Kedinin ilgi çekeceğini bildiğim

halde sırf şeffaflık adına diğer sebeplerle birlikte saydım. İstanbul’da da olan bu, Nitekim İstanbul’da da bu oldu. Kedi

yüzünden kısa devre olmadı diyemem çünkü böyle oldu.

Bunun sosyal medyada yer almasını keyifle izledim. Az çok okuyan insanlarız, bu tür bir algı olabileceğini bilen insanlarız ama gerçek bu. Kendi adıma alınganlık göstermem ama  8 bin kişi bütün bu kritik noktalarda tam 46 saat çalışıp ve 2 saat uyayarak bu süreci yönetti.” Gelelim işin televizyonculuk kısmına.

Ekran samimiyet sever derim ya, Taner Yıldız, ses tonu ve beden diliyle insana bu duyguyu geçiriyor.Seyircide güven uyandırmak gerek derim ya, Bakan Yıldız dikkatli cümleler kuruyor, açıklamasına dair tartışmalardan rahatsızlık duymadığını ve çalışanları da unutmadığını göstererek seyirciyle o gerekli bağı da kuruyor. İyi konuk ya da her açıklamasından haber çıkan konuk derler ya, Bakan Yıldız tam da o tanıma uyuyor.

Tarih için tarihi not edin...

Unutulan Manşetler, Keşke Olmasaydı, 24 TV’nin yüz akı programlar arasında yerini almış iki programın adını yazdım sizlere.O programların altında imzası olan Alperen Keskin şimdi Tarihte Saklı Kalanlar ile seyirci karşısına çıkacak. 

Diğer tarih programlarından farklı olarak sadece stüdyo sınırlarında yapılan bir program olmayacak Tarihte Saklı Kalanlar. Yine diğer tarih programlarında sık sık gördüğümüz geç saat sıkıntısı da yaşamayacak. Cumartesi günleri 17.15’te ekrana gelecek bu program. Program bölümünde tek hareketlilik bu değil. İstanbul’da 1 Yer ile Bilal Çatalçekiç ile pazar günleri semtlere dalacağız.8. Etap’ta da 15 yıldır otomobil ve motor sporları programları yapan Murat Öztürk ile bitmeyen araba sevdamızda yeni maceralara çıkacağız. Üç farklı kategori, üç deneyimli isim... Hadi hayırlısı...

Satışlar artar...

Digiturk 3D maç yayınlarına başladı.

3D televizyon satışlarında ciddi bir artış sağlar bu yayınların başlaması.Tüketicimiz ilginçtir, bir grup zaman zaman kullanmadığı ya da içeriği olmayan özelliğe de para verir. HD televizyonlarda da aynısı olmuştu, şu ana kadar çok az yayın olmasına rağmen 3D’de de aynısı oldu.

Ama maç yayını başka türlü bir şey ve 3D teknoloji de hakikaten farklı bir iş. Televizyon satışları artar diye yazdım ama bu tahminin geçerli bir sebebi de var. Digiturk’un 3D maç yayınlarının sponsorluğunu bu alandaki üretimi dikkat çeken bir elektronik firması yapacak.