Kelime Oyunu...

Show TV’de, Kelime Oyunu dahil çeşitli programlar yayından kaldırıldı, kaldırılıyor. Bu sezon başında “Önce prime-time’ı kurmayarak hata yaptılar, böyle gitmez” demiştim, tam da dediğim gibi oluyor.Bunları bilmek için kahin ya da çok uzman olmaya gerek yok.

Biraz televizyonculuk bilen ve egosunu biraz yöneten herkes üç aşağı beş yukarı aynı şeyi söyledi.Amerika’yı yeniden keşfetmeye gerek yok, insanlar prime-time’da hangi kanalı seyrediyorlarsa gündüz saatlerinde de genellikle o kanalda kalıyorlar.

Show TV şimdi hem prime-time yayınlarını hem de program kuşağını düzeltmeye çalışıyor, doğru yolda ilerliyor.

***

Kaldırılan programların ardından her zaman büyük ya da küçük tartışmalar yaşanır.

Ancak Kelime Oyunu’nun biraz üzerinde durmak istiyorum zira iş siyasi mesele haline getirildi.Kelime Oyunu ve Ali İhsan Varol, Bloomberg HT’deki yayınla hayatımıza girdi.Eski TRT yarışmalarını hatırlayanlar için nostaljik bir yanı da vardı.

Sonra Gezi olayları sırasında göndermeli sorularla gündeme geldi Ali İhsan Varol.Bir, iki gün yayın yapmadı ama o dönemde de röportajlar verdi, Gezi Parkı’nda pilav-nohut da dağıttı vesaire...

***

Sonra Show TV’yi satın aldı Ciner Grubu.Ali İhsan Varol da seyredilme oranı çok küçük olan bir kanaldan büyükler liginde yarışmaya gitti.Yani Ciner Medya Grubu’nun bırakın Ali İhsan Varol’u cezalandırmasını aksine ödüllendirdiğini söyleyebiliriz.

Her neyse program başladı, reytingler istenildiği gibi olmadı.Bir yanda Arka Sokaklar diğer yanda Esra Erol gibi rakipler varken programın işi zordu zaten.

***

Kelime Oyunu bitti ama arkasında bir algı tartışması bıraktı.Peki, sorulan rüşvet yiyen sorusuyla bu kararın bir alakası olabilir mi?

Cevabım çok net hayır zira Gezi sürecinde çok daha beter sorular sorulmuştu.

Show TV, soruyu bahane etmiş olabilir, bilmiyorum ama bildiğim yarışmanın kesinlikle reyting yüzünden kalktığı.