Kendini Aslan sanan “Şola”

İspanyol yazar Bernardo Atxaga'nın "Kendini Aslan Sanan Şola"adlı güzel bir çocuk kitabı vardır. Kitap, kendini aslan sanan Şola adlı bir köpeğin hikayesidir. Sahibi Bay Grego ile Afrika'dan dönen arkadaşının arasında aslanlar hakkındaki muhabbetten etkilenen Şola kendini aslan olduğuna inandırır. Kedi kılıklı bir hayvan olmadığına ve rengiyle parlak tüyleri ile bir aslan olduğuna kanaat getirir ve aslan gibi davranmaya başlar. Geçtiğimiz Çarşamba günü sırtında TS forması, yakasında GS atkısı olan "Çakma Drogbaları" görünce aklıma bu kitap geldi de paylaşayım istedim.

Milliyetçi diye geçinen Trabzonspor taraftarı bir gurup! Çarşamba günü Atatürk Havalimanında GS'ın Madrid ile oynayacağı maçı izlemek için İspanya'ya uçuyor. Sırtlarında TS forması olan grup oldukça ilginç görüntüler sergiliyor. Bir kısmının boynunda GS atkısı bir kısmının ise üstündeki TS formasının arkasında Drogba yazıyor. TS'lu bu gurubu gören bir gurup GS'lıtaraftar ise "Trabzonsporluları burada istemiyoruz" diye laf atınca çok milliyetçi Trabzonsporlu delikanlılar laf atanlarla bir tartışmaya giriyor. Araya girenler olayı yatıştırıyor ve en sonunda da "Ne mutlu Türküm diyene" yazılı pankart açılıyor. Çok şükür milli birlik ver beraberlik tesis ediliyor da sıkıntı olmadan olay tatlıya bağlanıyor.

Şu olay bile kovulduğu kapıya gitmeye alışık olanların tavrını ve Trabzonspor camiasının bir kısmının içine düştüğü çıkmazı göstermesi açısından ne kadar anlamlıdır bir bilseniz. Çakma Aslanlar ondan sonra FB'lilerin sıkça dillendirdiği "Trabzonsporlular aslında Galatasaraylıdır"sözüne kızmaca yok. Tamam mı?

Trabzonspor, Sri Lanka Takımı ya...

2010-2011 şampiyonu Trabzonspor o yıl ilk kez Şampiyonlar Ligi'nde oynayacak iken TFF ve yayıncı kuruluş adeta Trabzonspor maçı izlenmesin diye aynı güne GS-FB maçını koyar. Sözüm ona dünya derbisi diye şişirilen maçın bitimine 20 dakika kala Trabzonspor-Lille maçı oynanacak. Takdir edersiniz ki yazılı medyada da Trabzonspor'un Lille ile oynadığı CL maçı ne öncesi ne sonrası ile GS-FB derbisinin gölgesinde kalır. Berabere bile kalsa gruptan çıkma şansı olan TS'un ilk CL macerası böylece onun başarılarını görmemezlikten gelenlerin ucuz manevraları altında kalımış oldu. Demem o ki Trabzonspor CL'de oynarken O'na Sri Lanka'nın "Tamil kaplanları" muamelesi yapanlar, İstanbul takımları CL liginde oynarken onların yorulduğu yere han yapıyorlar. Biz ne mi yapıyoruz? Gülüyoruz, yüksek sesle ve bolca...