Kertenkele yürüyor

Atv’nin tartışma yaratılmaya çalışılan dizisi Kertenkele tam da beklenildiği üzere yürüyüşüne devam ediyor. Geçen hafta yazmıştım, halk kararını verdi, diziyi sevdi diye, sonuç ortada. Bu hafta total seyirci grubunda kıl payı farkla ikinci oldu dizi. Hoş birinci olan diziden 40 dakika uzun olmasa sonuç daha da farklı olabilirdi. Buna karşın AB Grubu’nda da ilk bölümlerine oranla ciddi bir yükseliş sağladı dizi ki reklam veren açısından önemli olan da bu. Halkın tercihleriyle inatlaşmamak gerektiğinin iyi bir örneği oldu Kertenkele. Bir de yaratılan suni tartışma ve kara propaganda işinin boş olduğunu gösterdi herkese.

Bir televizyon dizisini tartışmak zorunda kaldığımız başlıklar normal değil. Bir dizi senaryo, çekim,kurgu,oyunculuk açısından konuşulmalı ama getirildiğimiz nokta da maalesef bu. Reyting sonuçlarını ardından koparılmaya çalışılan fırtına diner mi? Bence dinmeli zira halk 3 haftadır Kertenkele’nin arkasında duruyor. Halk seçimini yaptığına göre herkes susmalı ve sonuca saygı göstermeli...

Anlık Spor ve Bakan Kılıç

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, 24 Tv’de Anlık Spor programına katıldı. Konu elbet Milli Takım’a ve Brezilya karşısında alınan 4-0’lık mağlubiyete de geldi.

Belli ki siyaset kurumu olaylara daha soğukkanlı bakıyor ve sorunun teknik direktörler denemesiyle değişmeyeceğinin farkında. Üstelik futbolun özerk yapısına son derece dikkatli bir yaklaşımı var Çağatay Kılıç’ın. Futbolda hiç uzun vadeli plan yapamamış bir ülkeyiz biz, kaldı ki bu futbol medyasıyla da uzun vadeli program yapmak kolay değil.

Ama gördük ki kısa vadeli umut tacirlikleri de işe yaramıyor, adı-kariyeri son derece iyi ama ülke futboluna gerekli zamanı ayırmayan teknik direktörlerle de yürünmüyor.

Türkiye’de başta kulüp yöneticileri olmak üzere kafaların değişmesi lazım ki bu değişimden medya da payın almalı. Anlık Spor bir süredir dikkatimi çekiyordu, bir bakayım derken, programın sonuna kadar takılıp kalıyordum. Stüdyoda şov, silahlı canlandırmalar falan olmayan bir spor programı olduğu için dikkat çekmesi biraz daha zaman alacak ama olsun iyi gidiyor...

Deniz Seki vakası

Deniz Seki uzun zamandır kaçaktı, yakalandı. Daha önce magazin haberlerinde olan adı polis-adliye haberleri bölümüne geçti. Televizyon haberciliği açısından aslında iyi ve eğitim amaçlı olarak işlenebilecek bir konu Deniz Seki vakası.

Yeter ki haberlerin montajında magazin arşivi kullanımının tadı kaçmasın. Ortada iyi bir kariyerin girdiği yanlış yolda yaşadıkları ve düşüşü var.

Haberleri ister bugünün gençlerine örnek olacak şekilde yaparsınız ister zaten şöhret dünyası sadece bu dedirtecek şekilde. Aradaki farkı editörün kalemiyle, prodüktörün seçeceği görüntüler belirleyecek. Doğru olan Deniz Seki haberlerini topluma ders olacak şekilde vermektir ama reyting garantisi için iş sulandırılabilir. Oysa yaşanılan bir dram... Bunu bilip, buna göre davranan bakalım kaç haber merkezi olacak?