Keskin sirke küpüne zarar

Futbol adına başlık atılır mı, atılmaması lazım! Dün akşam sahaya öylesine yabancı maddeler atıldı ki; Trabzonsporlu futbolcular mıntıka temizliği yapar gibi bunları toplamak zorunda kaldı!

Maçın başlangıcında Moussa Sow; kale dibinden topa dokunabilse, Fenerbahçe golü erken bulurdu. Herhalde kör noktasına geldi! Sonrasındaki pozisyonda ise, Alper'in pasında Emenike topun gelişine vurarak golü kaydeden oldu. Bu golden sonra maç mı seyrediyoruz, arbede mi belli değil!

Maçın hakemi Bülent Yıldırım, ilk ikazında yardımcı hakemleri de yanına alarak bir mesaj veriyor. Nereye, tribünlere: Dikkatli olun. Bu gidişat maçı bitme noktasına getirecek gidişat değil.

Sonra tekrar oyuna başlanıyor. Uzatma dakikalarında ortada hiç fol yok yumurta yokken, Trabzonspor frikik atışını kulanmak üzere... Fenerbahçe kalecisi Volkan Demirel'e akıllara durgunluk verecek tacizlere uygun, yoğun şekilde yabancı madde atılırken, maç da durma noktasına geliyor.

Bu şartlarda, hangi futbolcular sahada görevlerini sağlıklı yapabilir ki? Olaylar yüzünden Trabzonsporlu futbolcular şaşkınlık içinde kalmış...

Fenerbahçe'nin 1-0 önde gittiği bir dönemde Bülent Yıldırım artık dayanamaz oldu ki, yardımcılarını alarak, soyunma odasına gitmek zorunda kaldı.

Biz bekledik ki maç devam eder. Ama hakem kararı; ki saygı duymamız lazım; maç iptal edildi.

Şimdi burada suçlu arayalım: Fenerbahçeli futbolcuların suçları var mı? Asla yok. Trabzonsporlu futbolcuların bir suçu var mı? Onların da yok! O zaman tribünlere ne oluyor? Niye bu gerginlik? Niye bu isyan? O zaman, yönetim mekanizmasında söz sahibi olanlar, futbol adına bu kadar gerginlik yaşar ve yaşatırlarsa, sonuç da bu olur.

Top şimdi federasyonda. Federasyon kararını filan beklemiyorum artık. Bir benzetme yaparak yazımı noktalamak istiyorum. Keskin sirke, kendi küpüne zarar verir. Trabzonsporlu taraftarlar de kendi takımlarına zarar vermiştir. Biz futbol adına bir şeyler anlatmak istemiştik. Ama ne yazık ki, Trabzonsporlu taraftarlar futbolu mahvettiler ve kendi takımlarını mağdur bıraktılar.