Kibir abidelerini benim önüme getirmeyin

Yerel seçimler için aday kriterlerinin en hasý.. ‘Kibir abidelerini benim önüme getirmeyin’… Recep Tayyip Erdoðan bunu ilk kez söylemiyor.. Belli ki; ’Erdoðan bunu nasýl görmez’ diyenlerin, görülmediðini zannettiði þeyi çoktaan görmüþ durumda.. Bu vaat bende inanýlmaz bir umut oldu.. Þimdi Kibir kulelerinde enaniyet saltanatý süren bazý baþkanlarýn son günleri yani, öyle mi!.. Muhteþem.. 

  

Bu hakaret karþýsýnda sessiz kaldýlar  

CHP’li Kartal belediye baþkaný Altýnok Öz, açýk açýk CHP Genel baþkan yardýmcýlarýna hakaret etti.. Gizli kayýt falan da deðil. Aleni..“Kýlýçdaroðlu önüne koyduðun domates sandýðýndan çürük domatesi bulur onu genel baþkan yardýmcýsý yapar” diyor. Kýlýçdaroðlu’nun beceriksizliðine dönük eleþtiri bence önemsiz.. Fakat Kýlýçdaroðlu 1 numaralý koltuða oturduðu günden beri göreve gelmiþ olan bütün (eski/yeni) genel baþkan yardýmcýlarýnýn Altýnok Öz’e bunun hesabýný sormasý gerekmez mi?..Size, yakasýnda partinizin rozetini taþýyan, Ýstanbul’un en büyük ilçelerinden birinin baþkaný ‘çürük domates’ diyor ya hu.. Yiyenlere afiyet olsun o zaman.. 

 

Altýnok Öz o araziyi nasýl tahsis ettiðini açýkla!

Kartal belediye baþkaný Altýnok Öz yeniden aday olmayacak.. Bakýn bu yeniden aday olmayacaðýný açýklayan belediye baþkanlarýnýn elinden imza yetkilerinin derhal alýnmasý gerekiyor. Sýcak bir örnek… Kartal’da 660 metrekare, okul oyun alaný olarak ayrýlmýþ bir arazi, kiralanmak üzere ihaleye çýkýlýyor. Açýk arttýrma sonunda ihale 7 bin 900 TL kira ile Hüseyin Sabancý isimli birinde kalýyor. Ancak ne oluyorsa ihale iptal ediliyor ve bir kolej 1.710 TL kira ile araziyi alýyor. Yani her ay 6 bin 190 TL kamu zararýndan toplamda yýllýk 74 bin 280 TL zarar ortaya çýkýyor. Daha da ilginci, 1.710 TL’ye ihalesi býrakýlan katýlýmcý açýk arttýrmada 7 bin 890 TL’ye kadar çýktýðý halde. Konuyu Pazartesi günü Kartal Belediye meclisinde meclis üyesi Metin Bektaþ gündeme getirdi.. CHP’li üyelerin dahi haberinin olmadýðý çýktý ortaya..  Þimdi bu ihale nasýl oldu da kazanana deðil de baþkasýna gitti, bunun hesabý sorulmayacak mý?.. 

  

Konkordato aslýnda Türk ekonomisi için faydalý mý?  

Hemen her gün‘iþte bir dev daha konkordato ilan etti’ diyerek verilen haberler, sanki ekonominin çöküþünü anlatýyor gibi.. Peki gerçekten böyle mi?.. Hukukçu Sinan Civriz’e sordum.. Konkordato sonuçta bir ‘iflas’ deðil.. Borçlarýn planlanmasý.. Ve Civriz’e göre bunu faydasý þu; 

“Konkordato mali týkanýklýðýn giderilmesi için önemli bir fýrsattýr. Bu süreçte icra takipleri ile sýkýþtýrýlma ihtimali ortadan kalkan kiþi ve kurumlar asýl faaliyetlerine odaklanýrlar ve üretimlerini arttýrýrlar. Ayrýca yakýn gelecekte Türkiye'ye yüzlerce milyar dolar doðrudan yabancý sermaye giriþi olacak. Bunun önemli bir kýsmýnýn, konkordato kararý almýþ olan þirketlere ihtiyaçlarý olan sermayeyi saðlayacaðý tahmin ediliyor. Ýþte bu fonlarýn radarýnda yer alacak olan konkordato þirketleri bu dönemde kurumsallaþma yolunda adýmlar atarak mali görünümlerini düzenleyecek ve deðerlerine deðer katacaktýrlar…” Farklý bir bakýþ açýsý ve dikkate deðer..