Kýlýçdaroðlu: 27 Mayýs'ý yapanlar bugün utanýyor! Ya yaptýranlar?

CHP zihniyetinin Türk milletine 20 yýl boyunca "Bayram" diye kutlattýðý 27 Mayýs darbesinin 63. yýldönümü, Kýlýçdaroðlu'nun; "Demokrasi isteyen bana oy versin" nutuklarý attýðý günlere rastladýðý için daha da anlam kazandý.

Sayýn Kýlýçdaroðlu, 2010 yýlýnda Murat Yetkin'e verdiði röportajda, "27 Mayýs'ý yapanlar bugün utanýyor. Askerî darbeler asla savunulamaz" demiþti!

O halde gelin, "27 Mayýs darbesini yaptýranlar kim" sorusunun cevabýný arayalým.

1946 seçimleri öncesinde Nihat Erim'in, "Artýk bir muhalefet partisi var, propaganda çalýþmalarý iyi gitmiyor" uyarýsýna bozulan CHP Genel Baþkaný Ýnönü, "Ben ihtilalci Ýsmet'im. Yaptýðýmýz bir tecrübedir. Muvaffak olursak ne âlâ, olmazsa vazgeçer eski usulde birkaç yýl daha devam ederiz" demiþti! (M. Ali Birand, Demirkýrat)

Bu cevap, aslýnda sandýkta kaybedilen 46 seçimlerinin, CHP'lilerin hâlâ sayýkladýðý "oy çalma" yöntemiyle nasýl gasp edildiðini de izah etmektedir.

Aynen CHP Genel Baþkaný Ýnönü'nün dediði gibi, millet iradesini gasp ederek tek parti diktatörlüðünü birkaç yýl daha sürdürmüþlerdi ama 1950'deki demokrasi fýrtýnasýna engel olamamýþlardý.

Gel gör ki, tek parti iktidarýna alýþanlar, hiç alýþýk olmadýklarý demokrasiye sadece on yýl dayanabilmiþti! Çünkü onlar için "demokrasi" kendilerinin iktidarda olmasý demekti!

Sayýn Kýlýçdaroðlu ayný röportajda, "Darbeler hep CHP iktidara yakýn olduðu dönemlerde yapýlmýþtýr" demiþti ama gerçekler kendisini yalanlýyordu.

Zira 1957'de, CHP'nin ýsrarý üzerine erken seçime gidilmiþ ve iki dönemlik iktidar yýpranmasýna raðmen DP, parlamentonun yüzde 70'ini kazanmýþtý.

1950 seçimlerinden sonra "Halk yakýnda yanýldýðýný anlayacak, tekrar CHP'ye dönecek" diyen Ýnönü, üç defa sandýða gömülünce asýl kendisinin fena yanýldýðýný anlamýþtý!

O halde yine "Ýhtilalci Ýsmet"e görev düþüyordu!

Nitekim halk, Menderes'in gittiði meydanlara akarken, CHP; Cumhuriyet gazetesi öncülüðündeki medyasýyla pompaladýðý iftira ve yalanlarla askerî okul ve üniversite ahalisini sokaða dökmüþtü. Gidiþattan endiþelenen DP'nin verdiði "CHP'nin, seçim dýþý yollarla iktidara gelme çabalarýnýn araþtýrýlmasý" teklifi görüþülürken, CHP Genel Baþkaný Ýnönü; hem de demokrasinin teminatý olan TBMM'de, "Þartlar tamam olduðu zaman ihtilal meþru bir haktýr" tehdidini savurmuþtu.

O yýllarda darbeler henüz TV'den canlý izlenemediði için haberi; damadý Metin Toker'den alan(!) Ýnönü, "Aaa, demek oldu" demiþti!

Biraz sonra da darbeci baþý Cemal Gürsel aramýþ, "Paþam, emirleriniz bizim için (haþa) peygamber buyruðudur" demiþti. Ýnönü ise tam bir "CHP demokratý" olarak, "Memleket için çok hayýrlý bir iþ yaptýnýz. Ben yanýnýzdayým. Bir þey olursa ben hazýrým" cevabý vermiþti. Ayrýca eve gelen iki darbeci subay, Ýnönü'ye baðlýlýklarýný sunmuþ ve birlikte balkondan; Ayten Sokak'taki kalabalýðý selamlayarak "Þefimizin emrindeyiz" mesajý vermiþti.

Ýlerleyen günlerde yetkileri Temsilciler Meclisi'ne devreden MBK üyeleri, "Paþam, idam kararlarýnýn onay yetkisini de Temsilciler Meclisi'ne devredelim, siz bu kurula hâkimsiniz (çünkü bütün üyeler CHP'liydi), Ýstemiyorsanýz onaylatmazsýnýz" teklifinde bulunmuþ, Ýnönü ise "Baþladýðýnýz iþi bitirin" cevabý vermiþti. Nitekim küçük oðlu Aydýn'ýn yalvarmasýna dayanamayan Berrin Menderes, idamlarý durdurmasý için bir saat yalvarmýþ ama Ýnönü kýlýný bile kýpýrdatmamýþtý!

O halde soru gelsin:

Sayýn Kýlýçdaroðlu, "Bugün utanýyorlar" dediðiniz darbeci halefleri kim?

Ýkinci soru:

Darbe gecesi; tanklarýn arasýndan kaçarak, týpký Ýnönü gibi sonucu bekleyenler, gerçekleþmeyince de "tiyatro" diyenler "Utanmýyor" mu?