Kılıçdaroğlu: Fetullah Gülen terör örgütü vardır…

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 15 Temmuz darbe girişiminden üç hafta sonra 7 Ağustos 2016'da Yenikapı'daki muhteşem şahlanış mitingine gelmiş ve bir konuşma yapmıştı.

Şehitler ve Demokrasi Mitingi'ne, AK Parti, CHP ve MHP katılmıştı. Miting, 15 Temmuz hain FETÖ darbe girişimine karşı düzenlenen demokrasi nöbetlerinin son halkasıydı.

Kılıçdaroğlu'nun mitingde yaptığı konuşmanın FETÖ ile ilgili bölümlerini hatırlatmak istiyorum:

"Bugün bizim demokrasi tarihimizin önemli bir günüdür. 15 Temmuz akşamı TSK içinde yuvalanan bir çete grubu Türk demokrasisine darbe yapmak istedi. Parlamentoya darbe yapmak istedi."

"Parlamenter sistemimize karşı bir darbe yapmak istediler. Bizim cumhuriyet tarihimizin en kanlı darbe girişimidir bu. 240 şehidimiz var. 240 aslanımızı toprağa verdik. 240 demokrasi şehidimize Allah'tan gani gani rahmet diliyorum. Onlar bizim demokrasi tarihimizdeki altın sayfalarda yerlerini aldılar. Onları unutmayacağız ve unutturmayacağız."

"Güzel bir atasözümüz var. 'Bir musibet bin nasihatten evladır' diye. Dolayısıyla ben dâhil bütün siyasilerin bu musibetten ders çıkarması lazım."

"Garibanın oğlu, sizin çocuklarınız KPSS'de beklerken, sınav için alın teri dökerken, birileri sınav sorularını çalıp eğer sınav yapıyor ve devletin önemli yerlerine geliyorsa buna hep beraber itiraz etmek durumundayız."

"15 Temmuz darbe girişiminde halk direnme gücünü kullanarak, tankların önüne çıkarak, canını siper ederek demokrasiyi savunmuştur."

"Bakın değerli arkadaşlarım, FETÖ terör örgütü ordunun içinde yuvalandı. FETÖ terör örgütü yargının içinde yuvalandı, FETÖ terör örgütü devletin her kademesinde yuvalandı. Biz buna daha önce F Tipi Örgütlenme diyorduk, şimdi Fetullah Gülen Terör Örgütü olarak tanımlanıyor."

"Eğer bir hâkim vicdanıyla değil, bir hâkim Pensilvanya'dan aldığı talimatla karar veriyorsa o hâkim hâkim değil, o mahkeme de mahkeme değildir."

"Dini kullanarak, inancımızı kullanarak her türlü yasa dışı işin içinde olanlar, milleti nasıl kandırdılar hep beraber gördük."

"FETÖ terör örgütünü biliyorsunuz, artık bütün dünya biliyor. Bu örgüt, geçmişte Balyoz davası dediler, Ergenekon davası dediler, Casusluk davası dediler hiçbir günahı olmayan, devlete sadakatle bağlı olan pek çok subayımızın ki eski bir Genelkurmay Başkanı da dâhil tamamını hapse attılar. Şimdi, onların tamamının kumpas olduğu ortaya çıktı. Tamamının FETÖ terör örgütü tarafından yapıldığı ortaya çıktı."

Bu konuşmadan 3 hafta sonra bambaşka bir Kılıçdaroğlu sahne aldı.

CHP, FETÖ elebaşı F. Gülen'in taktiği doğrultusunda, 15 Temmuz darbe girişimini, AK Parti'ye fatura etmek için bir algı operasyonu yürütmeye başladı.

İki olaydan sonra CHP Genel Başkanı değişti.

25 Ağustos 2016'da Kılıçdaroğlu'nun içinde bulunduğu CHP konvoyuna yönelik PKK'nın saldırısı oldu. Ardından Kılıçdaroğlu, ABD Büyükelçisi ile görüştü.

O günden sonra CHP Genel Başkanı FETÖ'yü ağzına almaz oldu. 15 Temmuz darbe girişimi için "hükümetin kontrollü darbesi" demeye başladı. Partisinin Mayıs 2017'deki bir grup toplantısında; "Kontrollü darbe girişiminin ipliğini yakında pazara çıkaracağız" bile dedi.

Yenikapı mitinginde; sınav sorularını çalan FETÖ'den bahseden Kılıçdaroğlu, şimdi 6'lı masada FETÖ'cüleri kurtarmanın planlarını yapıyor.

Ne oldu da Yenikapı'daki Kılıçdaroğlu birden değişti?

FETÖ şantaj mı yapıyor?

Biden, "Projeye sadık kal" mı diyor?

Ne oldu?