Kýlýçdaroðlu kimin için kan dökecek?

Batýcý ayaklanmanýn 3. yýlý...

Kökü bin yýldýr Anadolu topraklarýný karýþ karýþ saran ulu çýnarýn gölgesini tekrar enselerinde hissetmeye baþlayan Batý ve Batýcýlar'ýn, Anadolu'nun sinesine bir hançer gibi sapladýklarý köksüz aðaçlarýný korumak için baþýboþ it sürüsü gibi sokaklara dökülmelerinin üzerinden 3 yýl geçti.

Yollarý kestiler, iþgal ettiler, saldýrdýlar, yaktýlar, yýktýlar, yaðmaladýlar... Neticede istedikleri "hayvanî devrimi" gerçekleþtiremediler ama haklarý olan cezalardan da kurtuldular. Yargýdaki aðabey ve ablalar saðolsun! Yol kesmek, iþgal etmek, yakmak, yýkmak, yaðmalamak marifetiyle mevcut iktidarý devirmenin yasal zemini oluþturuldu...

Batýcý ayaklanma fayda vermeyince, hep saman altýndan iþlerini yürüten Fethullahçý Terör Örgütü piyasaya sürüldü. Ayaklanmayla yýprandýðý düþünülen hükûmete yargý yoluyla son darbeyi vurmaya çalýþtýlar ama nafile; hükûmet çökeceðine, 40 yýllýk bir projenin ürünü olan FETÖ çöktü!

Ayaklanma, FETÖ ve bunlara nispeten ufak tefek operasyonlarda baþarýsýz olan Batý köksüz aðacýný korumak için eski silâhýný devreye soktu: PKK! Haziran genel seçimlerinde siyasî kanadý Halklarýn Demokratik Partisi (HDP) tüm Batýcýlar tarafýndan desteklenmiþ, parti üzerinden bir sivil toplum örgütü imajý oluþturmayý baþaran PKK meþrulaþmaya baþlamýþtý ki emir demiri kesti! Azgýn teke Cemal amcalarýnýn dað bayýr gezerek gazladýðý "daðda yere sigara izmariti atmayan gerillalar" þehre indi, hendek kazdý, 'özyönetim' ilan etti! Bu arada HDP'li belediyeler de boþ durmamýþ asfaltma, yol bakýmý adý altýnda yollara bomba döþenmesine imkân saðlamýþlar... Cumhurbaþkaný Recep Tayyip Erdoðan'ýn dirayeti PKK yoluyla Erdoðan'ý indirme giriþimini de akâmete uðrattý. PKK, eline tutuþturulan o eteði giymeyecekti!..

CHP'ye kaset yoluyla atanan Kemal Kýlýçdaroðlu'nun son zamanlarda üst üste kan dökmeye yönelik açýklamalarý, yine CHP'nin üst düzey yöneticilerinden TBMM Grup Baþkanvekili Engin Altay'ýn canlý yayýnda fütursuzca, "Türkiye'de laiklik öyle mitingle korunacak diye bir þey yok, gerekirse olur. Laikliði korumak için gerekirse kan da dökülür" demesi de gösteriyor ki Batý en eskiye dönüþ yaptý; umut Kýlýçdaroðlu!

CHP'den art arda yapýlan "gerekirse kan dökeriz" ifâdeleri yabana atýlacak, "boþver, ne dediklerini bilmiyorlar" denilecek türden açýklamalar deðil. CHP'nin kanlý geçmiþi Batý'ya güven verirken Müslümanlarý takkelerini önüne alýp düþündürtmeli. Batý'nýn PKK üzerinden iç savaþ çýkartýp Anadolu'yu iþgal planý çöktüðüne göre ve Batý'nýn iþgalden vazgeçmeyeceðine göre...

CHP'nin en üst seviyesinden yapýlan "gerekirse kan dökeriz" açýklamalarýna karþý devlet ve hükûmet ümit ediyorum gerekli tedbirleri alýyordur. Son Millî Güvenlik toplantýsýnda, CHP'nin iç savaþ çýkarmaya yönelik "gerekirse kan dökeriz" tehdidi gündeme alýndý mý bilmiyorum. Önümüzde HDP pratiði varken CHP ile ilgili olarak bazý tedbirler alýnabilir. Meselâ CHP'li belediyelerin yol çalýþmasý ve asfaltma adý altýnda ne yaptýklarý denetlenmeli. HDP'li belediyelerin marifetleri ortada. CHP teþkilâtlarý ve CHP'ye destek veren vâkýf, dernek vb. sivil toplum kuruluþlarý mercek altýna alýnýp silâh depolayýp depolamadýklarý kontrol edilmeli. Yaz geliyor, CHP'nin açacaðý gençlik yaz kamplarý sýký kontrol altýna alýnmalý. Bu kamplarda yýkýcý, bölücü ideolojik ve askerî eðitim verilip verilmediði saptanmalý... Devletin HDP pratiði üzerinden CHP'ye karþý daha hazýrlýklý olacaðýndan eminim. Allah yardýmcýlarý olsun.

Yazýmý, S. Bilgehan Eren'in Paspartu adlý eserini okurken dikkatimi çeken bir iktibasla bitiriyorum. Eren'in, 2009 senesinde Türkçe'ye çevrilen ABD'li strateji uzmaný George Friedman'ýn "Gelecek 100 yýl -21. Yüzyýl Ýçin Öngörüler" adlý kitabýndan alýntýladýðý þu satýrlar niçin kan dökülmek istendiðinin de habercisi:      

"Amerika Birleþik Devletleri bölgesel hegemonyalardan korkmaktadýr. ABD yalnýzca bölgesel rakipler deðil küresel rakipler de istemez. ABD bir dönem sonra Türkiye'ye bu açýdan bakmaya baþlayacaktýr. 2020'li yýllarda ABD-Türkiye iliþkileri gitgide artan bir þekilde huzursuzluk yaratýcý bir boyutta dönüþecektir. Amerika Birleþik Devletleri'nin Türkiye algýlamasý belirgin bir þekilde deðiþecektir. 2030'lu yýllarda ABD Türkiye'yi bölgesel çýkarlarý için bir tehdit olarak görecektir. Buna ek olarak, Türkiye'de ideolojik bir deðiþim olabilir. Osmanlý Ýmparatorluðu'nun yýkýlmasýndan beri seküler bir yapý içinde olan Türkiye dine karþý daha esnek bir yaklaþým içinde olacaktýr. Amerikan karþýtlýðý sürecinde Türkiye Ýslâm dünyasýna biraz daha yakýnlaþacaktýr ve bir Ýslâm süper devleti oluþturma giriþiminde olacaktýr. Bu, bölgedeki Müslümanlarý Türkiye'nin geniþlemesine karþý daha hoþgörü içinde olmaya itecektir. Sonuç olarak, Amerika Birleþik Devletleri potansiyel bir Ýslâm devleti olarak gördükleri Türkiye'ye karþý tavýr içinde olacaktýr. Bu dönemden sonra ABD, Türkiye'nin gücüne karþý önlem politikalarý yürütecektir." (2009 Pegasus)