Kılıçdaroğlu’na millet nasıl güvenecek?

Farklı farklı mülakatlarında onlarca kez önüne geldi ve her seferinde aynı yanıtı verdi Kılıçdaroğlu.. “.. 1+1 küçücük, 70 metrekare bir daire. 100 bin dolar verene anında satarım..” Blöfü gören Güneş Gazetesi, gitti evi aldı.. Devir işlemleri yapılınca ortaya çıktı ki, ev 148 metrekare ve 3+1.. Şimdi böyle basit bir konuda bile gözünü kırpmadan yalan söyleyen bir adama, halk neden inansın, itibar etsin ki?.. Dahası ortada  çok daha büyük bir mesele var.. 

1- Zeynep Kılıçdaroğlu Buz Rezidans’tan daire aldı. Kısa bir süre sonra Gamze İlgezdi vekil adayı gösterildi. Bu tesadüf mü?

2- Kemal Kılıçdaroğlu’nun özel kalemi Tuncay Ceylan Buz Rezidans’tan daire aldı. Ardından Battal İlgezdi, belediye başkan adayı oldu.

Bu sorular yanıtlanmadan, Kemal Kılıçdaroğlu’nun bu ülkede bu şartlarda siyaset yapmasına olanak kalmamıştır. Üzgünüm Leyla.. 

 

Kızlar bekaretini korusunlar demek suç mu?

Zerrin Özer; “Kız çocuğum olsa evlenene kadar bakire olmasını isterdim..” demiş.. Dün baktım linç ediyorlardı.. Tam olarak neye itiraz edildiğini anlamadım.  Merak bu ya;“Sevişirim evlenmem, hamile kalırım doğurmam..” deseydi, ne diyecekti bu insanlar?..  Ha bu arada, Zerrin Özer, bundan 25 yıl önce Ferda Anıl Yarkın’dan dinlediğimiz Şehrazat bestesi ‘Beni Tanıma’yı okumuş.. Single Sony Müzik etiketiyle çıkmış.. Dinlerken ağlarsınız.. O kadar söyleyeyim.. 

 

Zonguldak kıyıları sonunda denizle buluşuyor

Taş kömürüyle kalkınma dinamiklerin çok önemli bir parçası olan Zonguldak aslında mükemmel bir kıyı şehridir, bilir misiniz?.. Kentin neredeyse tüm yerleşimi Karadeniz kıyısındadır.. Ama kıyıya bakan hattının tamamı işgal altındaydı.. Ya gecekondu yalılar ya da çekek ve kayıklıklar.. Fakat geçen ay devrim gibi bir şey oldu..Bir sabah onlarca kepçe, ne kadar balıkçı barınağı, çekek, gecekondu varsa hepsini dümdüz etti.. Yıllardır, sorunu gördüğü halde oy kaygısıyla elini süremeyen CHP’li belediye ise Valiliğin bu yıkım kararına lojistik destek vermek zorunda kaldı..  Şehir merkezinin kıyı kenar çizgisi içindeki derme- çatma tüm gelişi güzel yapılar yıkıldı ve o Vietnamvari görüntüler ortadan kalktı. Bu cesur kararın arkasındaki isim Zonguldak Valisi Ahmet Çınar.. Sayın Vali’yi bu sosyolojik olarak riskli kararından ötürü alkışlamak lazım.. Zira CHP’li belediyeye kalsa bu çirkinlikten Zonguldak asla kurtulamayacaktı.. Peki o çekeklerin yerine ne yapılacak?.. Doğruysa çekeklerde temizlenen kıyılar kordon boyu gibi yürüyüşe açılacak.. Barınakları yıkılan balıkçılar için de başka bir yer yapılacak. Umarım orada da mağduriyetler oluşmaz.. Takip ediyor olacağız.. 

 

Güler misin, tüyer misin?

İlişkiler üzerine mükemmel bir oyun önereceğim size.. İstanbul’da zaman zaman karşıma çıkıyor.. En son cuma akşamı Sancaktepe’deki Kadir Topbaş Kültür Merkezi’nde oynadılar.. “Güler misin Tüyer misin?”.. Genç adam ve genç kadın, birbirlerine deli gibi aşıktır.. Fakat yıllar sonra tablo trajik olarak değişir.. Cevabını aradıkları soru ise şu; Evlilik aşkı öldürür mü yoksa renklendirir mi?.. Nilüfer Hatipoğlu’nun yazdığı oyunu sahneye eşi Hüseyin Erkanlı koydu.. Denk gelirseniz kaçırmayın.. Mesela 19 Nisan’da İBB Cem Karaca Kültür Merkezi’nde var.. Hatırlatmış olayım..