Kılıçdaroğlu’ndan intihar dalışı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun partisini nasıl FETÖ’nün emrine tahsis ettiğini Adana buluşması sırasında açıkça gördük. Doğru mu?.. Nazlı Ilıcak gibi, Ahmet Altan gibi, Ali Bulaç gibi isimleri CHP seçmenlerine alkışlatması, öyle “biz gazeteci ayrımı yapmıyoruz, her türlü haksızlığa itiraz ediyoruz” türü bir söylemle geçiştirilebilecek kadar basit değil.. Ortalık böylesine yangın yerine dönmüşken FETÖ’cülüğü tescilli örgüt üyelerini CHP’lilere selamlatmış olmasının başka bir okuması var.. Bu tartışmalı konuşmanın stratejik bir anlamı olduğunu düşünüyorum.. Açıkça söyleyeyim size..  Bir FETÖ projesi olarak CHP Genel Başkanlığına getirilen Kılıçdaroğlu, Adana buluşmasında kendisinden isteneni yaptı ve çözülmeyi durduracak, konsolidasyonu sağlayacak, umut aşılayacak selamı çaktı.. Meydanda binlerce kişinin gözlerinin içine baka baka “Ahmet Altaaan” diye bağırdığında hard-core CHP tabanı ve FETÖ’yü terör örgütü olarak gören teşkilatlardan tepki alacağını bilmiyor muydu?.. 
Bunu partisine izah edebileceğini mi düşündü sizce?.. ‘Seçmenlerime anlatırım, onlar da bana inanır, itibar ederler’ diye mi hesapladı?.. Hiç de öyle değil.. Bu aynen hukuksuz tahliyeler veren hakimler gibi, örgüt emriyle iddianameler yazan savcılar gibi, halkın tepesine bombalar yağdıran generaller gibi gerçek anlamıyla bir intihar dalışıydı.. Kemal Kılıçdaroğlu, varlığını borçlu olduğu FETÖ’nün kölesi olmuş durumda. Kendi öz kardeşi söylüyor bunu, ben söylemiyorum.. CHP, bu şartlar altında bu yapısıyla daha fazla gidemez. 15 Temmuz darbecilerine işgalcilerine selam duran bir CHP’yi, kim ne yapsın?.. “Benim anavatanım Amerika” diyen FETÖ’cüleri selamlayan isim, emperyalizme karşı istiklâl savaşı vermiş olan Gazi Mustafa Kemâl’in koltuğunda oturuyor.. Hangi CHP’li kabul eder bu zillet halini?..

CHP’nin ByLock’çusu

Dün CHP Genel Başkanı’nın başdanışmanı alındı gözaltına.. Fatih Gürsul.. Enformatik alanında uzman bir akademisyen.. Derdi gücü yazılım ve network.. Hayata geçirdiği ve inovatif diye pazarladığı projelerin çok önemli bir bölümü evlerdeki bilgisayarlara, ceplerdeki telefonlara uygulama yükleme mantığı üzerine kurulu.. Kırmızı tabloda ByLock kullanıcısı.. Yani en yoğun kullananlardan.. Şimdi bu ismin başka hangi telefonlara bu yazılımı dağıttığı çıkacak ortaya.. Ya da hangi telefonlara nasıl müdahale edildiği.. Hangi önemli kişilere kadar uzanacak bu tahkikat, göreceğiz..

#Bozdoları Uyanıkları

Dolarları bozdurup TL’ye dönüşü teşvik etmek için herkes karınca kararınca bir takım kampanyalar yapıyor günlerdir.. Görüyorsunuz.. Kimi dolar bozdurduğunu belgeleyene saç-sakal traşı vaat ediyor, kimi tabldot yemek, kimi otobüs bileti.. Bunun bu kadar yaygınlaşmasıyla birlikte uyanıklarının çıkmayacağını mı zannediyordunuz?..