Kılıçdaroğlu'nu bitiren sorular…

AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün partisinin TBMM Grup Toplantısında konuştu.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, yavuz hırsız ev sahibini bastırır misali 20 soru sormuştu. Sorduğu soruların hepsi, FETÖ’nün “cemaat”, “Gülen Hareketi”, “Hizmet” diye bilindiği döneme ait. O dönemde o yapıyı pek çok siyasetçi, Cumhurbaşkanı, Başbakan, Bakanlar, Meclis Başkanları, milletvekilleri, belediye başkanları, sanatçılar, akademisyenler, dini azınlık cemaatleri destekledi. Türkçe Olimpiyatlarına Türkiye çapında milyonlar katıldı.

Bu destek o yapıyı, dine hizmet eden bir iyilik hareketi olarak görmekten kaynaklanıyordu.

CHP ve onun zihniyetinde olan vesayetçiler ise sırf bu dinî görüntüsünden dolayı karşı çıkıyorlardı. Bir yandan da AK Parti’yi kapatmanın peşindeydiler.

Ne zaman ki kendini gizlemiş, kamufle etmiş bu yapının, FETÖ terör örgütü olarak gerçek yüzü görüldü, darbe girişimi ihanetine kalkıştığı belli oldu, iş tersine döndü.

Daha önce destekleyenler ihaneti görüp erdemli davrandılar ve bu ihanet şebekesi ile Erdoğan liderliğinde mücadeleye başladılar.

CHP, vesayetçiler, ABD, Almanya, Avrupa Birliği ise FETÖ’nün en büyük destekçisi oldular.

CHP’nin örtbas etmek istediği bu hakikati, Cumhurbaşkanı Erdoğan dün şu soruları ile tarihe kayıt olarak düştü:

“Bu yapıyı suç örgütü olarak ilan eden ve o Milli Güvenlik Kurulu kararının altında imzası olan benim. FETÖ'nün siyasi ayağı; FETÖ'cülerin devirmeye çalıştığı siyasetçi midir, yoksa yükseltmeye çalıştığı siyasetçi midir?

“FETÖ'nün siyasi ayağı; FETÖ'nün darbe gecesi öldürmeye çalıştığı siyasetçi midir, yoksa FETÖ'nün (tanklar arasından geçmesine) yol verdiği siyasetçi midir?"

"FETÖ'nün siyasi ayağı; bu yapı terör örgütü olarak tanımlanmadan önce görüntü veren midir, yoksa devlet aynı yapıyı terör örgütü olarak tanımladıktan sonra yanından ayrılmayan mıdır?

“FETÖ'nün siyasi ayağı; gerçek yüzü ortaya çıkmadan önce oy verdiği parti midir, yoksa FETÖ tehlikesi ayyuka çıktıktan sonra tüm gücü ve imkânlarıyla desteklediği parti midir?

“FETÖ'nün siyasi ayağı; FETÖ ile kavgada saldırıya uğrayan parti midir, yoksa FETÖ adına yumruk sallayan parti midir?

“FETÖ'nün siyasi ayağı; bu yapıyla topyekûn mücadeleye giriştiği için hedef alınan parti midir, yoksa FETÖ'nün organlarına, kurumlarına, adamlarına sahip çıkan, onlara göğüslerini siper edenler midir?

“FETÖ'nün siyasi ayağı; 2012 MİT operasyonundan, 2013 17-25 Aralık emniyet/yargı kumpasından, 2014 Milli Güvenlik Kurulu bildirisinden ve Bakanlar Kurulu kararından, 2016 darbe girişiminden sonra FETÖ'ye kol kanat geren, FETÖ'nün propagandasına hizmet eden, FETÖ'cülerin argümanlarını kullanan değil midir?

“FETÖ'nün siyasi ayağı; FETÖ'nün yargı darbesinde kullandığı montaj ses kayıtlarındaki yalan ve iftiraları siyasete taşıyan, seçim malzemesi yapan, kürsü kürsü gezdiren değil midir?

“FETÖ'nün siyasi ayağı; FETÖ ile mücadeleye tam destek vermek yerine, süreci sulandıran ve kafaları karıştırmaya kalkan değil midir? 15 Temmuz'u 'kontrollü darbe' olarak niteleyen Kılıçdaroğlu'na bu aklı ve tabiri veren kim?

“FETÖ'nün siyasi ayağı; darbe kalkışmasını milletle birlikte durduran mıdır, yoksa 'kontrollü' diyerek darbeyi meşrulaştırmaya çalışan mıdır?

“FETÖ'nün siyasi ayağı; bu yapıyla canı pahasına mücadele eden midir, yoksa genel başkanlık koltuğu dâhil CHP Genel Merkezini işgal etmiş olan FETÖ'nün ayak takımı mıdır?"

Cumhurbaşkanı Erdoğan noktayı şöyle koydu:

"Bu zat ve ekibi omurgasızdır. FETÖ'ye diyet borçludur. Tek dertleri AK Parti'ye ve şahsıma zarar vermektir. Bunun için yapmayacakları iş, atmayacakları iftira yoktur…”