Kılıçdaroğlu’nun CHP’si paralel evrende yaşıyor!

Hani şu bilim kurgu filmleri, dizileri var ya? Sür-git bizim yaşadığımız dünyanın tıpatıp bir benzerinin olduğunu, bizim yaşadıklarımızı o dünyadakilerin yaşamadığını öne süren bir kurgu işte. Kuantum fizikçilerin öne sürdüğü bir kuram daha doğrusu. Neyse.

Şimdi efendim, bizler bu dünyada yaşıyoruz ama gelin görün ki Kılıçdaroğlu Kemal Bey ve onun CHP’si paralel bir dünyada yaşıyor. Bizim yaşadığımızı onlar yaşamıyor. Böylece de akıllara ziyan tepkiler veriyorlar. Örneğin Suriye son yirmi günde tam altı kez top ateşine tutmuş Türkiye topraklarını. Ardından da Akçakale’de yavrularımız ve anneleri ölüyor Suriye’nin attığı bir top mermisiyle. Başbakan gerekeni yapıyor; sabaha kadar Suriye’deki askeri hedeflere 155 ve 203 mm’lik toplar ateş ediyor ve El Cezire televizyonuna göre 35 Suriye askeri öldürülüyor, toplar tahrip ediliyor.

Paralel evrende yaşayan Kılıçdaroğlu Kemal Bey ne Esad’ı ne de onun teröristlerini yerden yere vuruyor; hükümetiyse ani ve enine boyuna düşünmeden tepki vermekle suçluyor. Neden mi? Çünkü Kemal Bey ve onun CHP’sinin yaşadığı paralel evrende Akçakale’ye top mermisi düşmedi, kadın çoluk çocuk şehit olmadı! Bunlar bizim yaşadığımız dünyada oldu. Dolayısıyla Başbakan’ın verdiği emri algılayamıyor da anlayamıyor da! Derken TBMM’ye hükümet tezkeresi geliyor. Paralel evrende ya da dünyada yaşayan Kemal Bey ve onun CHP’si dehşet içinde! Nereden çıktı bu tezkere diye birbirlerine soruyorlar. Anlatılıyor kendilerine:

“Akçakale’yi vurdu Suriye topçusu. Kadınlar çocuklar şehit düştü. Bunun için uyarıya gerek olmaksızın, sizin anlayacağınız dilde mukabeleyi bilmisil (aynı biçimde karşılık verme) hakkını dosta düşmana ilan eden bir tezkere çıkaracağız meclisten.”

“Olmaz!”

“Niye?”

“Çünkü bunun için bir neden yok!”

“............”

Tabi bu mantığı kimse anlamıyor çünkü Kemal Bey ve CHP’nin paralel dünyada yaşadığını bilmiyor. Bizimle birlikte olduklarını, böylesine yaşamsal bir konuda omuz omuza vermemiz gerektiğine inandıklarını sanıyor herkes. Paralel evrende her şey farklı; burada olanlar orada olmadı. Örneğin, Mavi Marmara deseniz, “Mavidir ya... Pek de güzeldir...” gibisinden bir yanıt almanız mümkün. Ya da Suriye’nin düşürdüğü uçağımızdan, şehit olan pilotlarımızdan söz etseniz “Vah vah; ne zaman oldu. Valla biz hiç duymadık...” gibisinden bir tepki de görebilirsiniz.  Dedim ya efendim Kılıçdaroğlu Kemal Bey ve onun CHP’si paralel bir dünyada yaşıyor. Ve o dünyada CHP yüzde 52 oy alıyor AK Parti’yse yüzde 24 ; Başbakan Kemal Bey, ana muhalefetin başında da Tayyip Bey var. Ne olur birileri çıksa, Kemal Bey ve onun CHP’sini bizim dünyamıza getiriverse de hiç olmazsa sınırımıza, toprağımıza, canımıza kastedenlere karşı birlikte hareket edebilsek!