Kilo gitsin kas gelsin

Zayıflarken kas kazanmak zor bir yoldur. Ancak kas kazanmak vücutta daha fazla kalori yakmak anlamına geldiğinden ne kadar çok kasları çalıştıracak aktivite yaparsanız vücut şekliniz de o kadar daha fit ve ince görünme yolunda değişim yaşayacaktır. Zayıflarken gereğinden çok az kalori almaya çalışır ve daha yoğun aktiviteler yapmak için çaba sarf ederseniz vücut kıtlık durumuna girer ve ne kilonuzda ne de kas yoğunluğunuzda istediğiniz gibi değişimi sağlayamazsınız. Aslında kilo kaybederken kasların kaybolması çok kolaydır. O nedenle sağlıklı kilo verirken vücudun kazandığı kasları korumak gerekir. Bu nedenle kadınlar ortalama bin 200 kalorilik erkekler de zayıflarken bin 500 kalorilik dengeli diyet uygulamaları şarttır. Bu kalorilerin altında kasları korumak veya kas kazanmak beklenmez.

Yağı azaltan egzersizler

Kardiyo ve ağırlık hareketlerini beraber yapmak hem kası koruyan hem de kilo kaybını sağlayan en iyi kombine aktivitedir. Eğer vücudunuzun daha ince ve fit görünmesini isterseniz önce en az 40 dakika orta tempoda yürüyüş sonra 45 dakika kadar vücudun her gün ayrı bölgelerini çalıştıran orta ağırlıkta ama fazla tekrarlı ağırlık antrenmanı ve en az 60 dakika yapılacak yüksek tempolu yürüyüşler kası koruyan aktivitedir. Diyetinizde öğünlerin protein ve karbonhidrat dengesine önem vermelisiniz. Bu aktiviteleri yaparken beslenme düzeniniz de size doğru yakıtın vücutta kalori olarak yanmasını sağlayacak. Spor günlerinde günde 3 ana 3 ara, spor yapmadığınız günlerde günde 3 ana 1 ara öğün yaparak zayıflamayı amaç edinmelisiniz.

Ara öğünde süt ve meyve tüketin

Diyette öğünlerin düzeni de unutulmamalı. Kahvaltı, öğle ve akşam yemeklerinde tabağınızın yarısı karbonhidrat yarısı proteinle dolu olması şart.