Zayýflama sürecinde, beyninize kazýyacaðýnýz doðru beslenme alýþkanlýklarý ile hem düzenli kilo verebilir hem de verdiðiniz kiloyu uzun süre korumayý garantilersiniz.
Açlýk kilo aldýrýr: Zayýflamak için açlýðý tercih etmek ya da öðünler arasýndaki mesafeyi 4 saatin üzerine çýkartmak ilk aylar deðil ama onu takip eden zamanlarda metabolizmayý korumaya alarak kesinlikle zayýflamayý engellemektedir. Bu nedenle öðünler arasýnda 4 saati geçirmeden 3 ana 1 ara öðün düzeni ile kilo vermeyi öðrenmek gerekmektedir.
Öðünlerin vakti: Ýyi kilo vermek ve vücutta yað depolarýnýn daha düzenli erimesi için kahvaltýyý, öðle ve akþam yemeði saatlerini zayýflama boyunca benzer saatlerde yapmak gerekir. Çünkü öðünde aldýðýnýz kaloriyi vücut bir sonraki gün ayný saatte yakmaya adapte bir mekanizma geliþtirdiði için öðün saatlerinin benzer olmasý çok önemlidir.
Hýzlý yemeyin: Araþtýrmalar þiþman kiþilerde hýzlý yeme ile mide ve baðýrsaklarda tokluk hormonlarýnýn çalýþmasýnýn bozulduðunu ve doyma hissinin de ortadan kalktýðýný belirtiyor. Bu nedenle her lokmanýn en az 15 kere çiðnemesi gerektiði vurgulanýyor. Eðer yavaþ yeme alýþkanlýðý geliþirse mide ve baðýrsaklardan tokluk hormonlarý normal vücut çalýþma temposuna kendiliðinden dönebiliyor.
Kalori hesabý: Vücudun metabolizma hýzýný iyi bilmek gerekir ve haftada da en az 800 g ve 1 kg arasýnda verdirecek kaloriyi çok iyi planlamak gerekir. Eðer bu sihirli kaloriyi tam zayýflamaya yönelik olacak þekilde tüketmeye baþlanýr ve öðünlere bu kaloriler bölünürse zayýflamamak imkansýz deðildir. Araþtýrmalar kahvaltý öðününün ortalama 400, öðle öðününün 500 ve akþam öðününün 300 kaloriyi geçmemesi gerektiðini gösteriyor. Ara öðünün kalorisi de 100 kaloriyi aþmamalý.
Doymuþ yaðlardan uzak durun: Az yaðlý ve saðlýklý yað seçimi yapmayý öðrenmek yaþla beraber erkekte belde, kadýnda hem bel hem de basende yaðlanmayý önler. Bu yüzden mutfaðýnýzdan tereyaðý ve bunlarla yapýlan tüm pastane ürünleri, hazýr yiyecekleri kaldýrmak zayýflamanýzý kolaylaþtýracaktýr.