Kilo vermenin 5 kuralı

Zayıflama sürecinde, beyninize kazıyacağınız doğru beslenme alışkanlıkları ile hem düzenli kilo verebilir hem de verdiğiniz kiloyu uzun süre korumayı garantilersiniz.

Açlık kilo aldırır: Zayıflamak için açlığı tercih etmek ya da öğünler arasındaki mesafeyi 4 saatin üzerine çıkartmak ilk aylar değil ama onu takip eden zamanlarda metabolizmayı korumaya alarak kesinlikle zayıflamayı engellemektedir. Bu nedenle öğünler arasında 4 saati geçirmeden 3 ana 1 ara öğün düzeni ile kilo vermeyi öğrenmek gerekmektedir.

Öğünlerin vakti: İyi kilo vermek ve vücutta yağ depolarının daha düzenli erimesi için kahvaltıyı, öğle ve akşam yemeği saatlerini zayıflama boyunca benzer saatlerde yapmak gerekir. Çünkü öğünde aldığınız kaloriyi vücut bir sonraki gün aynı saatte yakmaya adapte bir mekanizma geliştirdiği için öğün saatlerinin benzer olması çok önemlidir.

Hızlı yemeyin: Araştırmalar şişman kişilerde hızlı yeme ile mide ve bağırsaklarda tokluk hormonlarının çalışmasının bozulduğunu ve doyma hissinin de ortadan kalktığını belirtiyor. Bu nedenle her lokmanın en az 15 kere çiğnemesi gerektiği vurgulanıyor. Eğer yavaş yeme alışkanlığı gelişirse mide ve bağırsaklardan tokluk hormonları normal vücut çalışma temposuna kendiliğinden dönebiliyor.

Kalori hesabı: Vücudun metabolizma hızını iyi bilmek gerekir ve haftada da en az 800 g ve 1 kg arasında verdirecek kaloriyi çok iyi planlamak gerekir. Eğer bu sihirli kaloriyi tam zayıflamaya yönelik olacak şekilde tüketmeye başlanır ve öğünlere bu kaloriler bölünürse zayıflamamak imkansız değildir. Araştırmalar kahvaltı öğününün ortalama 400, öğle öğününün 500 ve akşam öğününün 300 kaloriyi geçmemesi gerektiğini gösteriyor. Ara öğünün kalorisi de 100 kaloriyi aşmamalı.

Doymuş yağlardan uzak durun:  Az yağlı ve sağlıklı yağ seçimi yapmayı öğrenmek yaşla beraber erkekte belde, kadında hem bel hem de basende yağlanmayı önler. Bu yüzden mutfağınızdan tereyağı ve bunlarla yapılan tüm pastane ürünleri, hazır yiyecekleri kaldırmak zayıflamanızı kolaylaştıracaktır.