Kilo vermeyi hızlandıran formüller

Diyet sürecinde çevresel faktörler; stres, motivasyonda düşüş ve kilo vermede duraksamaya yol açabilir. Kilo kaybınızın etkin ve diyetinizin ilk başladığınız günkü gibi hızlı olması için 5 formülü uygulamak yeterli.

Zayıflarken çoğu kişinin aklında ‘hedef kiloma ulaşabilecek miyim’ sorusu vardır. Çoğu zaman bu uzun yolda sıkılma, kilo vermede duraksama, ‘şu ilacı içince daha hızlı kilo verirsin’ şeklindeki motivasyon kırıcı çevre baskıları yaşanır. İşte bu anlarda motivasyonunuzu arttıracak ve kilo duraksamalarını önleyecek 5 formülden destek alın.

1. Öğünlere çorba ile başlayın: Doygunluğu arttıran,mideyi rahatlatan, su ihtiyacı için destek veren az kalorili besleyici sağlık iksirlerini düzenli içmek duraksamayı önlüyor. 

-Kalıcı kilo verdiren çorba: 1 kase ıspanak, 1 kase semizotu yaprak ve saplarıyla, 1 kase pırasa, 1 küçük patates, 6 diş sarımsak, 1 kuru kırmızı soğan, 1 kase taze doğranmış beyaz lahana, 5-6 adet Brüksel lahanası, 1 yemek kaşığı zeytinyağını bir tencerede az su ile pişirin ve rondodan geçirin.

2. Kaslar için kırmızı etten vazgeçme: Kilo verirken en önemli detay kasları korumaktır. Bunun için yeterli protein kaynaklarını düzenli yemelisiniz. Her gün bir öğünde et çeşitlerinden yemeyi ihmal etmeyin. 

-Kas kitlesini arttıran köfte: 200 gr yağsız dana kıyması, rendelenmiş soğan ve sarımsak, karabiber, kimyon, tarçın, zerdeçal. Hazırlanışı: Kıyma içerisine az miktarda karabiber, kimyon, tarçın, rendelenmiş frenk soğanı ve sarımsak eklenerek iyice karıştırılır. Köfteler haline şekil verilir ve fırında pişirilir. 

3. Bir öğün çiğ sebzelerden salata: Bir öğünde protein kaynaklarını yerken diğer öğünde kalorisi düşük sebzelerden salatalar yapabilirsiniz.

-Kilo verdiren salata: 2 kase doğranmış semizotu, 1 kase taze doğranmış mantar, yarım çay bardağı taze yaban mersini, 2 yemek kaşığı kuru siyah yaban mersini, 2 yemek kaşığı kuru dut, 1 lime tipi limon, 1 yemek kaşığı zeytinyağı, 1 taze avokado, 1 tatlı kaşığı pul biber, 2 yemek kaşığı ceviz, 2 adet haşlanmış taze pancar, 1 adet kivi.

4. Sağlıklı çayları için: Kilo verirken su ve sağlıklı bitkisel çayları için. İşte size sağlıklı kilo vermenize yardımcı olacak metabolizma çayı.

-Metabolizma çayı: Bir limonun kabuğu, 1 tutam tarhun otu, 1 tutam adaçayı, 1 tutam ıhlamur yaprakları, 1 tatlı kaşığı karanfili ocakta kaynatın sonra süzüp günde 4 bardak tüketin.

5. Tek ara öğün yeterli: Zayıflarken bir ara öğün yapmayı unutmayın. Aldığınız ara öğünün tok tutmasına da özen gösterin.

-Tok tutan ve kilo verdiren antioksidan sıvısı: İki yeşil elma, 1 adet kivi, 1 lime tipi limon, 1 parmak büyüklüğünde taze zencefil. Hepsini katı meyve sıkacağından geçirip çıkan sıvıyı ara öğünde için.