Kim bu soysuzlar

Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ndeki hanım kardeşlerimiz fakültenin mescidinde toplanıp Kur’an-ı Kerîm’i anlama gayesiyle sohbet ediyorlarmış. Okulda bu mevzu üzerine bir de grup kurmuşlar. Geçen gün gene mescidde toplanmak isteyen hanım kardeşlerimize, okuldaki emperyalistlerin uşakları engel olmuş. “Bizden başka bir oluşuma burada izin veremeyiz” demişler. Nerede diyorlar bunu, Hukuk Fakültesi’nde! Adaletin, hakkın, hukukun öğretildiği iddia edilen okulda bir insanın en temel hakları engelleniyor. Hakaretler de cabası.

Bu girişin ardından benden, bizim kesimin gazetelerinde yıllardır alışıldığı üzere yayımlanan “Zulüm ediyorlar, bacılarımıza saldırıyor” şeklinde ağlak bir köşe yazısı beklemeyin!.. Kısa ve herkesin anlayacağı şekilde açık yazacağım.

Müslüman Anadolu halkının defalarca iktidara getirdiği Ak Parti’nin iktidarında, hem de ülkenin başkenti Ankara’da Kur’an okunması engelleniyorsa, bu engellemeyi yapan soysuzlar hâlâ ellerini kollarını sallayarak dolaşıyorlarsa kapatın partiyi, indirin kepenkleri!

Kim bu soysuzlar? Bu ülkenin polisi, istihbaratçısı ne iş yapar? Bizim kesimin gazetecileri bu soysuzları teşhir etmeyecek de neyi teşhir edecek? Kur’an okunmasını engelleyen emperyalistlerin uşaklarının fotoğrafları niye yayımlanmaz? Müslüman Anadolu halkının hakkı değil mi bu soysuzları tanımak? Müslüman Anadolu halkının haber alma hakkı niye engelleniyor?..

Yüzde 50 ile iktidar olunmuşken bu eziklik niye? Müslüman Anadolu’nun evladları bu topraklarda Kur’an-ı Kerîm’i rahatlık istediği yerde okuyamayacaksa neyin iktidarından bahsedeceğiz? Sadece bu mevzuda değil birçok mevzuda eziklik hâlâ sürüyor. İşte A Haber’e, Kanal 24’de Yüksek Seçim Kurulu tarafından uygulanan sansüre hiçbir şey yapılamıyor. Ne garip değil mi? Diğer televizyon kanalları CHP’nin, HDP’nin, PKK’nın ve Türkiye saldıran Batı’nın borazanlığını yapıyorlar onlara ses çıkartan yok ama A Haber ve Kanal 24 Ak Parti’nin propagandasını yaptığı iddiasıyla sansüre uğruyor! Kimin iktidarında: Ak Parti’nin iktidarında. Fıkra gibi...

Gevşeklik gösterecek, “aman boşver” diyecek bir dönemde yaşamıyoruz. En ufak bir çıbana bile tahammül gösteremeyiz. Düşünsenize, yüzde 50 ile iktidara gelmiş Ak Parti iktidarında üç-beş soysuz Kur’an okunmasını engelleme cüretini gösterebiliyor, “Oluşum kurmanıza izin vermeyiz” diyebiliyorlar ve hakaret edebiliyorlar. Bir de bunların iktidar olduğunu düşünün. “Özgürlük”, “düşünceye ve inanca saygı”, “örgütlenme hakkı” gibi ağızlarına sakız ettikleri tüm değerler aslında onlar için süslü birer ifadeden ibaret olduğunu hakkal yakin yaşardık.

Ak Parti iktidarında üç-beş soysuz Müslüman Anadolu halkına yer gösterme cesaretini bulamamalı, bilâkis Müslüman Anadolu halkı bu soysuzlara “Az ötede oyna” diyerek yer gösterecek konumda olmalı. Defalarca yazdım, her ortamda da söyledim: Ak Parti, Üstad Necip Fazıl Kısakürek’in Gençliğe Hitabesi’nde hasletlerini saydığı “Dininin, dilinin, beyninin, ilminin, ırzının, evinin, kininin, öcünün dâvacısı” gençliği yetiştirmezse gün gelir üç-beş soysuz cami önüne barikat kurup yol keser! Sizlere de zırlamak düşer... Gerisini yazmıyorum!

Evet Ak Partili yetkililer, bir yerden başlamak gerekiyorsa hemen yanıbaşınızdaki Ankara Hukuk Fakültesi’nde mescid yolunu kesenleri teşhir etmekle başlayabilirsiniz. Kur’an okunmasını engelleyen ve hanım kardeşlerimize hakaret eden bu soysuzlar kimmiş bir görelim bakalım!