Kim kiminle kapışırsa seyredilir

Melih Gökçek ve Ahmet Hakan arasındaki twitter kapışmaları hep ekranda düello davetiyle sona eriyor.Oysa bu ikili geçen sene Mesut Yar’ın programında karşı karşıya gelmişlerdi. Nedense ekran tartışmaları asla sosyal medya tartışmaları kadar heyecanlı olmadı. Bazen sosyal medyada çok tatlı olan kapışmalar ekranda aynı tadı vermiyor. O yüzden ekran düellosu tekliflerini fazla ciddiye almamak gerek.İlla çok renkli tartışma isteyenlere önerim Bülent Ersoy ile Ajda Pekkan’ı karşı karşıya getirmeleri. Çok zor değil imkansız bir tartışma olur bu ama adım gibi eminim ki çok seyredilir... 

History 2 gelecek sene

“Digiturk Ceo’su Ertan Özerdem’i masrafa sokayım” diye başladığım yazım havada kalmadı.

O yazıda History 2 kanalının Türkiye’de yayına alınmasını istemiştim. İstekte bulunurken reklam almaz ama mutlaka prestij sağlar demiştim. Yazının çıktığı gün Digiturk İçerikten Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Esra Özaral Altop aradı. Numarasını ekranda görünce “Yaşasın History 2 geliyor” diye açtım telefonu, uzun zamandır tanışırız, önce bol bol güldük.

Sonra da kanalı konuştuk. Konuşmadan çıkardığım sonuçlar şöyle:

History 2’nin farkında Digiturk, moda deyimle elektrik de almışlar.Teknik düzenlemelere göre 2016’da History 2’yi ekrandan izleme şansımız olacak gibi.Daha önemlisi Dijiturk digital dünyada da gelişme iştahında ve o çerçevede bakarsınız Histıory 2’yi televizyon ekranından önce bilgisayar ekranında görürüz...  

Alim olmak gerekmez

Nihat Hatipoğlu’nun Ramazan ekranına damga vuracağını ve nedenlerini yazmıştım Cuma günü.İlk sahur sonucuna bakarak “bu kez olmaz” diye mail atıp dalga geçenler de olmuştu.

Sonra program ilk 3’e girdi, rakiplerine fark attı.Bir daha altını çizerek yazayım o zaman:

Televizyon en bilgili olanların reyting garantisinin olduğu bir mecra değildir.Televizyonda bilgiden ziyade bildiklerini nasıl anlattığın önemlidir.Başka kanallarda bilgisi Nihat Hatipoğlu’ndan fazla olanlar olabilir ama bu yarışı hep en çok bilen değil en iyi anlatan kazanır.